Sergej Sekulović / skrinšot/RTVNK
29/09/2024 u 22:42 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Sekulović: Niska izlaznost nije dobra za demokratičnost izbornog procesa

Politički analitičar, Sergej Sekulović, kazao je da je pozitivno što je izborni dan protekao mirno, ali kao negativnu stranu ističe malu izlaznost.

DPS 19 mandata, PES-Demokrate 14, Za budućnost Podgorice 13, Za bolju Podgoricu 6

- Nije dobro za demokratski proces, šalje se jedna ozbiljna poruka, negativna po političke partije i razvoj same demokratije u Crnoj Gori. Ovo je već trend, ovo nije incident. Jedan zabrinjujući činilac koji je isplivao na površinu - dodao je Sekulović. 

Odgovarajući na pitanje da li ovakvi rezultati potencijalno ugrožavaju vlast na državnom nivou, Sekulović je ocijenio da nemaju direktni efekat.  

 

- Oni imaju tu nekih 42, 43 odsto.. Jeste za njih negativna pojava, ali ne mislim da vuče posledicu u smislu političkog legitimiteta. Kad kažem da ovi izbori nužno ne vode padu Vlade, to je samo jedan dio priče. Vlada ima druge probleme koji je opterećuju. Uspjeh programa Evropa Sad 2 i efekti tog čitavog programa, naravno da će uticati na stabilnost ili nestabilnost Vlade, kao i sposobnost aktera Vlade da komuniciraju unutar sebe - zaključio je Sekulović. 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
29. septembar 2024 22:42