stranka evropskog progresa / -STRANKA EVROPSKOG PROGRESA
03/09/2024 u 13:24 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

SEP: Nastaviti gradnju kolektora

Stranka evropskog progresa (SEP) poručila je da je jedan od njihovih prioriteta hitan nastavak gradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih vodia i sistema kanalizacije.

Iz ove partije navode da su alarmantne vijesti o zagađenju i devastaciji rijeke Morače, podzemnih voda Zetske ravnice i vode Skadarskog jezera.

– Kao odgovorna politička stranka dužni smo da građanima kažemo istinu - ovo se događa zato što populistički političari ne žele da se zamjere stanovnicima jednog mjesta niz rijeku na kojem je projektovana gradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda grada Podgorice već manipulišu zarad političkih poena. Tako neodgovornim odnosom dovedeno je u opasnost zdravlje svih građana Podgorice. Sadašnje postrojenje, izgrađeno 1978. kada je grad imao duplo manje stanovnika nego danas, radi, ali se polovina fekalnih otpadnih voda izliva u rijeku direktno. Zbog ispuštanja kanalizacionih voda i stvaranja neugodnih i opasnih gasova građani su u velikoj opasnosti od zaraze pogotovo oni koji žive blizu starog postrojenja. Takođe je nakon ovakvih događaja ugrožena riba Skadarskog jezera koja se lovi i za ljudsku ishranu – navode iz Stranke evropskog progresa. 

Oni navode da se i za ovaj projekat kao i za mnoge druge mora preuzeti odgovornost te da se projekat  mora nastaviti, onako kako je, kako kažu, odgovornost preuzela i 41. Vlada Crne Gore premijera Duška Markovića kada je sa svoje strane obezbijedila sve pretpostavke da 18. maja 2020. započnu gradnju glavnog kolektora.

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 07:54