Ilustracija / - SNP
21/10/2024 u 10:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

SNP Berane: Ćulafić se kiti tuđim perjem

Bivši potpredsjednik opštine Berane Damjan Ćulafić najavljuje posjetu projektima u Beranama, prisvajajući ih kao nešto za šta je zaslužan. Kao i mnogo puta do sada pokušava da se kiti tuđim perjem, zbog nepostojanja ijednog konkretnog i kvalitetnog projekta kojim se može pohvaliti, kazali su iz Opštinskog odbora Socijalističke narodne partije (SNP) Berane.

- Možda je zaslužan za one famozne "pripremljene" i volšebno nestalih 68 projekata, koji su pompezno najavljivani na pres konferenciji, a ne ugledaše svjetlost dana, čemu se cijeli grad smijao.

Ako već hoće da se kiti tuđim perjem, neka obuče dres FK Berane. Klub koji ima, ne zahvaljujući njemu, možda i najbolje uslove za treniranje i igru od svih prvoligaša u državi. Ćulafićevom "vještom" privatizaciom klub je spao na najniže grane u svojoj istoriji - naveli su iz beranskog SNP-a.

Oni su nabrojali projekte koje bivši potpredsjednik opštine pominje na svom profilu i kojima se hvali:

Prvi projekat je Zapadna tribina fudbalskog stadiona, za koji je u ime Opštine Berane potpisao ugovor predsjednik opštine Berane Tihomir Bogavac sa predsjednikom FSCG Dejanom Savićevićem, a evo i dokaza teksta sa  datumom iz marta 2022. godine.  Prethodio mu je projekat izgradnje istočne tribine, završen 2018. godine, kada je tadašnji predsjednik Šćekić najavio nastavak i novi ugovor.

image
- SNP

Drugi projekat kojim se bivši potpredsjednik hvali je i projekat obaloutvrde Lima. Prilog "ovoj istini" je tekst gdje je Dragoslav Šćekić kao predsjednik opštine na uvodnim sastancima, kada je sve započeto  još 2019. godine, kada je za vrijeme njegovog mandata tokom 2020. godine potpisan ugovor Ministarstva poljoprivrede sa Svjetskom bankom o finansiranju projekta.

Treći projekat kojim se hvali je Saobraćajnica pored sportskih terena, koja će povezati ulicu "Dušana Vujoševića i OŠ" Vuk Karadžić" a koji je započet 2021.godine, kada je najveći dio zemljišta eksproprisan i isplaćen. Jedan dio je isplaćen u 2022 i 2023 godini.

- Аko već dolazi u posjetu opštini Berane koju je svojom željom za funkcijom predsjednika opštine doveo u situaciju nezapamćenu u Crnoj Gori, ostavivši radnike bez plata, sportiste bez takmičenja, mlade bez koncerata i manifestacija, stopirajući sve redovne aktivnosti lokalne samouprave, neka pokuša za ovih nekoliko dana do dolaska u Berane pronađe bar jedan svoj projekat koji je realizovao, da pred Berankama i Berancima ne ispada smiješan, onoliko koliko je bio i njegov mandat potpredsjednika, a mi dobro znamo da takvog projekta nema - navode iz SNP Berane.

Damјan Ćulafić za "Dan": Plan razvoja grada je važan korak za nove investicije

Ipak, kako navode, možda može jedan projekat koji je sproveo u Opštini da mu se prizna, "a to je da je jedini u istoriji našeg grada koji je uveo prinudnu upravu zarad ličnih ambicija, tj. da bi sebe namjestio u Vladi Crne Gore i to ni manje ni više nego na funkciju ministra".

- Ako ovako nastavi i niko ga ne zaustavi, Ćulafic ce tvrditi kako je zajedno sa Prvoslavom Nemanjićem počeo izgradnju Manastira Đurđevi stupovi - navodi se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. oktobar 2024 10:41