/ FOTO: SRDJAN BOLJEVIC
02/10/2024 u 15:09 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Usvojen prigovor DPS-a, na jednom biralištu u Kotoru se ponavljaju izbori

Kotorska Opštinska izborna komisija (OIK) usvojila je prigovor Demokratske partije socijalista (DPS), što znači da će se izbori ponoviti na jednom biračkom mjestu.

Iz OIK-a je saopšteno da će se ponovo glasati na biralištu broj 17 u Prčanju. OIK nije prihvatila prigovor koji se odnosi na neregularnosti prilikom glasanja na biračkom mjestu Mirac.
Iz DPS-a je saopšteno da odluka OIK predstavlja  potvrdu njihovih tvrdnji da su nedjeljni izbori protekli u znaku ozbiljnih neregularnosti, kojima su, kako ističu, vladajuće strukture bezuspješno na silu, grubo kršeći procedure pokušale da ostvare najbolji rezultat.
-Nije im ni to pomoglo. Već u nedjelju smo svi vidjeli da su u slobodnom padu, iako su pokušali da prevare građane tvrdeći da su najjača lista. Ni skriveni iza koalicije sa Evropom sad, iz Demokrata nijesu uspjeli da izbjegnu kataklizmu. A sada, nakon usvojenih prigovora Demokratske partije socijalista slijedi njihov novi pad. Pobrinućemo se da prilikom ponavljanja izbora, za razliku od nedjelje, sve protekne u skladu sa zakonom, da odlazeća vlast ne dobije nimalo prostora za nove mahinacije i da im pokažemo da idu u duboku političku penziju", napisali su iz te partije.

Pozvali su građane da se na ponovljenim izborima "suprotstave onima koji u nedjelju nijesu birali sredstva kako bi došli do glasova".

- Da do kraja osujete njihov bezuspješni izborni inženjering i da masovno podrže Demokratsku partiju socijalista. U nedjelju smo dokazali da smo najjači politički faktor u Kotoru, a nakon ponovljenih izbora bićemo još jači - naveli su iz te partije.

Kotor: DPS-u i koaliciji PES-Demokrate po 10 mandata

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. oktobar 2024 15:10