Vladimir Filipović / -MIćKO VUJISIć
29/09/2024 u 12:00 h
Andrijana Dabanović, Mićko VujisićAndrijana Dabanović, Mićko Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Filipović: Do 11 sati glasalo 20.606 birača

Na vanrednim lokalnim izborima u Podgorici do 11 časova biračko pravo ostvarilo je 20.606 birača, što je 14,17 odsto od broja upisanih

Predsjednik Izborne komisije Glavnog grada Vladimir Filipović kazao je za "Dan" da su sva biračka mjesta otvorena u sedam časova. On nema preciznu informaciju za koliko je izlaznost manja u odnosu na prošle izbore.

- Nemamo precizne podatke koliko je manja izlaznost, ali uvidom u podatke od prethodnih izbora mislimo da, ukoliko se ovaj trend nastavi, izlaznost će biti manja nego na prošlim izborima - kazao je Filipović.

- Izbornoj komisiji Glavnog grada prijavljene su samo nepravilnosti koje se tiču upotrebe mobilnih telefona na biračkom mjestu, a o drugim situacijama koje čitamo u medijima nijesmo obavijesteni. Sva biračka mjesta otvorena su u sedam časova - rekao je Filipović.

On je kazao da se sledeći presjek izlaznosti očekuje 14 časova kada dobiju podatke od predsjednika biračkih mjesta.

- Sa sigurnošću ne mogu reći kada se očekuju preliminarni rezultati izbora. Naša zakonska obaveza je 12 sati od prijema izbornog materijala da objavimo preliminarne rezultate. Očekujemo da će to biti sjutra rano ujutro - kaže Filipović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
29. septembar 2024 12:01