/ FOTO: SRDJAN BOLJEVIC
09/09/2024 u 17:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Vučurović: Bilo bi korektno da Milatović podnese ostavku nakon kraha na izborima u Podgorici

Funkcioner Nove srpske demokratije (Nova) Jovan Vučurović kazao je da bi bilo korektno da Jakov Milatović podnese ostavku na mjesto predsjednika države, nakon, kako tvrdi "kraha na izborima u Podgorici" liste koju on predvodi.

- Razumljiva je nervoza Jakova Milatovića u susret izbornom krahu koji ga očekuje na izborima u Podgorici. Međutim, nije razumljivo da se sa pozicije predsjednika Crne Gore iz dana u dan svojim izjavama ovako politički srozava i dovodi u pitanje svaki kredibilitet koji ima. Pravo pitanje za njega je da li će stisnuti petlju i imati toliko političkog morala da podnese ostavku i napusti mjesto predsjednika Crne Gore kad doživi fijasko u Glavnom gradu. Kad se već, kršeći Ustav, kandidovao na lokalnim izborima, i saopštio da nije predsjednik Crne Gore, onda bi bilo korektno da to stanje i faktički potvrdi, rekao je Vučurović.

Kako dodaje, "Milatović odavno poslao poruku da nije predsjednik svih građana".

- I da prezire one koji su mu dali podršku da, ničim izazvan, postane šef države, da bi sada ušao u otvorenu kolaboraciju sa DPS. Inače, trebalo bi da ustane svaki put kad pomene NSD i DNP, kad pomene bivši DF. Ne ulazim u to šta je Milatovića podstaklo na saradnju sa DPS, sa kojima je srušio vlast u Podgorici, niti koliku i kakvu je korist imao od toga, ali znam, a to je potvrdilo i vrijeme, da oni koji su bili u koaliciji sa DPS nestaju sa političke scene, zaključio je Vučurović.

Milatović: Moja riječ se nije čula u PES-u, za krivu putanju demokratije odgovorni Spajić i većina

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. septembar 2024 02:25