/ - PORTAL DAN
20/06/2023 u 20:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vuksanović: Bivši konstituenti DF-a nama nisu prihvatljivi partneri

Prema njegovim riječima, nova vlada može biti stabilna ako je utemeljena na vrijednostima i ako su im svi njeni konstituenti posvećeni

Predsjednik Hrvatske građanske inicijative (HGI) Adrijan Vuksanović ocijenio je da će pregovori o formiranju vlade trajati „poprilično dugo“ i da „neće biti lagani“, što je, kako je rekao, donekle i prirodno nakon svih društveno-politčkih potresa.

- Ono što mogu reći sa aspketa HGI je da mi nećemo po svaku cijenu ulaziti u vlast već ćemo se voditi određenim principima po kojima smo i prepoznatljivi, a zbog kojih smo dobili široke sipmpatije ne samo našeg nacionalnog tkiva već i mnogo šire - istakao je Vuksanović u izjavi za TV E.

Prema njegovim riječima, nova vlada može biti stabilna ako je utemeljena na vrijednostima i ako su im svi njeni konstituenti posvećeni.

- U ovom trenutku još ne znamo kakav je ideološki sadržaj pojedinih političkih struktura. Želimo da se na tom polju razjasni situacija kako bi mogli dalje ići u pregovore - poručio je  Vuksanović.

To su, istakao je on, pitanja vezana za NATO i Rusiju.

- Nekadašnji DF, odnosno konstituenti koji su proizišli iz njega, imaju jasne političke stavove i svoj pogled na svijet ali svima je jasno da takav politički sadržaj nije komplementaran sa politikama HGI i shodno tome ja mogu reći da oni nisu prihvatljivi partner za neki budući angažman u izvršnoj vlasti - podvukao je Vuksanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 09:14