/ - ФОТО: СДП
24/05/2023 u 14:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zeković: Vjerske zajednice da prestanu da se bave politikom

Dodao je da je Crna Gora 2020. godine ostvarila promjenu vlasti na izborima, što je suština demokratije, ali tvrdi da karakter tih promjena je takav da ugrožava temeljne vrijednosti na kojima počiva Crna Gora

Potpredsjednik SDP-a i kandidat za poslanika na listi „SDP – Za našu kuću“ Bojan Zeković poručio je da je cilj njihove liste evropska, građanska i moderna Crna Gora.

- Ta je poruka poslata sa Lovćena gdje su se okupili članovi Socijaldemokratske partije Crne Gore i pod sloganom „Za našu kuću“ najavili početak kampanje za predstojeće parlamentarne izbore - kazao je on. 

Dodao je da je Crna Gora 2020. godine ostvarila promjenu vlasti na izborima, što je suština demokratije, ali tvrdi da karakter tih promjena je takav da ugrožava temeljne vrijednosti na kojima počiva Crna Gora.

- Nastavljene su loše prakse bivše vlasti, služeći tuđim interesima nas uvlače u „Zatvoreni Balkan“ blokirajući evropske integracije, ugrožen je multietnički sklad i sekularni karakter društva, temeljne evropske vrijednosti. Vjerske zajednice moraju uvažavati Crnu Goru, što većina njih i čini, a one druge moraju prestati da se bave politikom služeći tuđim interesima i jedino takve će imati uvažavanje sa naše strane -  poručio je Zeković.

Dodao je kako je SDP godinama ukazivao na to da jedna osoba ne može biti zaštita države:

- Naprotiv, takav pristup urušava Crnu Goru. Nažalost događaji su pokazali da smo bili u pravu. Sada Crnu Goru moramo doživjeti svi kao svoj dom i ona može biti dovoljno komotna i udobna za sve nas. Niko u svojoj kući ne radi za interese tuđe, kao što ni oni koji kuću smatraju svojom iz nje ne kradu. Mora se stati i sa jednim i sa drugim. Borimo se za našu kuću. Da u njoj obezbijedimo bolji život, kvalitetno obrazovanje, bolju i svima dostupnu zdravstvenu zaštitu, razvoj koji ćemo osjetiti svi a ne samo nekolicina. Hrabro, odlučno, SDP – Za našu kuću - zaključio je Zeković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 14:39