/ -
10/09/2024 u 10:08 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

PES: Penzioneri, ne nasijedajte na medijske spinove da ćete imati manja primanja zbog povećanja plata

Evropa Sad 2 je izvjesna, i to prije obećanog roka. Izvjesno je povećanje plata za oktobar i penzija za januar, poručuju iz Pokreta Evropa sad (PES).

- Zato, penzioneri, ne nasjedajte na medijske spinove da ćete imati manja primanja zbog povećanja plata. Penzioneri mogu imati manja primanja jedino pod uslovom da se na pozicije odlučivanja vrate one partije koje imaju podršku takvih medija. Cilj tih medijsko-partijskih struktura je da se penzioneri opet dovedu na primanja ispod svakog dostojanstva, navode iz PES-a.

Spajić: Dosta je bilo mlaćenja prazne slame, sudite nam po našim djelima

U trenutku velikog globalnog poskupljenja, Vlada je ograničila marže na preko 1.000 artikala kako bi povećanje zarada imalo efekat na povećanje životnog standarda, dodaju u saopštenju.

- Što je bolje narodu, to je veća panika i teže onim političkim strukturama koje su uvećavale javni dug, a građanima simbolično podizale primanja. Širenje panike da će se PDV povećati na 30 odsto (PDV ostaje na 21 odsto), da će Crna Gora bankrotirati zbog većih zarada i da se Evropa Sad 2 neće realizovati, dolazi iz onih centara kojima je trenutno najbliža davno poražena politika. Ako imamo rekordne prihode od turizma i stabilne javne finansije, što potvrđuju zvanični, pa čak i međunarodni podaci, sve ukazuje na to da su dosadašnji spinovi bili kratkog daha i u službi nekadašnjih politika kojima je jedino preostalo širenje panike, zaključuju iz PES-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. septembar 2024 11:25