Predsjednice parlamenta Jelena Borovinić Bojović sa predstavnicima udruženja penzionera / - Skupština Glavnog grada
08/04/2024 u 15:24 h
Ljiljana MinićLjiljana Minić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Reforma penzionog sistema nužnost

Predsjednice Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović razgovarala sa predstavnicima udruženja penzionera „Pravda”, „Za bolji život” i Pokreta penzionera Crne Gore

Pored problema sa nedostatkom prostorija za rad, penzioneri ističu i nedovoljnu uključenost u rješavanje aktuelnih društvenih problema s obzirom na njihovo životno i radno iskustvo, potrebu reforme penzionog sistema, kao i donošenja novog zakonodavnog okvira koji uređuje ovu oblast, saopšteno je nakon razgovora predsjednice Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović sa predstavnicima udruženja penzionera „Pravda”, „Za bolji život” i Pokreta penzionera Crne Gore. Razgovaralo se o problemima sa kojima se suočava ovaj dio stanovništva i o modalitetima podrške koju im može pružiti Gradski parlament.

– Sastanak je prilika da se bolje upoznam sa tim šta su vaši problemi i zahtjevi i kako možemo kao Skupština Glavnog grada da pomognemo. Željela bih da zajedno nađemo način da se penzioneri afirmišu i stave u centar našeg rada i djelovanja. Iskustvo i životna mudrost penzionera su neprocjenjivo blago našeg društva i temelj za građenje bolje budućnosti – rekla je Borovinić Bojović.

Sa Borovinić Bojović razgovarali su predstavnici Udruženja penzionera "Pravda" Momo Joksimović, Pero Vukadinović i Ruža Gojković, predstavnici Pokreta penzionera „Za bolji život”  Anđelko Lojpur i Dragoljub Janković i predstavnici Pokreta penzionera Crne Gore Milo Đurović i Nikola Racković.  

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 04:06