DRITAN ABAZOVIĆ- FOTO: VLADA CG / - DRITAN ABAZOVIĆ- FOTO: VLADA CG
17/07/2023 u 16:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Abazović: Čini mi se da Crna Gora ima bolju poziciju od drugih u regionu po pitanju procesa proširenja

Cilj je da zajednički uradimo sve kako bismo iskoristili momenat i cijelu regiju unaprijedili u smislu da brže završavamo svoje obaveze, ali isto tako da budemo nagrađeni za svoj rad, naveo je on

Crna Gora ima svoju poziciju koja je, čini mi se, bolja od drugih zemalja regiona kada je u pitanju proces proširenja, ocijenio je premijer Dritan Abazović nakon sastanka lidera Zapadnog Balkana u Tirani kojem je prisustvovao i komesar za proširenje EU Oliver Varhelj.

- Vrlo uspješan sastanak lidera Zapadnog Balkana i komesara Varheljija. Razgovarali smo uoči Samita Berlinkog procesa koji će se održati u oktobru. Cilj je da zajednički uradimo sve kako bismo iskoristili momenat i cijelu regiju unaprijedili u smislu da brže završavamo svoje obaveze, ali isto tako da budemo nagrađeni za svoj rad, naveo je on.

Na sastanku je najviše riječi bilo o krucijalnim stvarima za građane, dodao je.

- Odnosno kako da dođemo do novih projekata i ideja o takozvanim "IPA plus", dodatnih fondova koje je pomenula i predsjednica Evropske komisije. Imamo dobar model da to realizujemo i zaista bi trebalo da svi budemo posvećeni da iskoristimo ovaj momena, naveo je Abazović, ističući da moramo završavati domaće zadatke.

Novi saziv parlamenta, kako se nada Abazović, biće efikasan i ispratiće sve aktivnosti Vlade.

- U tom kontekstu svi možemo na kraju ove godine, ipak i pored političkih situacija, da budemo zadovoljni. Ukoliko napravimo dobru prirpemu, do kraja godine, za cijelu regiju može, da se na Samitu koji će biti u Briselu, da se dođe do nove metodologije koja bi podrazumijevala i dodatne fondove u odnosu na ono što trenutno imamo, naveo je Abazović.

Smatra da možemo da uspijemo.

- Vrlo sam optimističan, samo treba imati jednstvo svih političkih aktera u Crnoj Gori da nekoliko stvari koje su čekale u prethodnom periodu budu finiširane. Samim tim došli bi u sitaciju da lakše dolazimo do fondova i rješavamo goruće infrastrukturne probleme, zaključio je Abazović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 15:27