Dritan Abazović / - DRITAN ABAZOVIć
13/07/2023 u 07:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Abazović: Crna Gora je položila mnogobrojne demokratske ispite

Istakao je da je najvažniji cilj ulazak Crne Gore u Evropsku uniju

Prošlog 13. jula, otvorili smo autoput, najveći infastrukturni projekat u istoriji Crne Gore. Danas godinu dana posle toga, 13. jul dočekujemo u mnogo boljoj atmosferi, Crna Gora je položila mnogobrojne demokratske ispite, poručio je premijer Dritan Abazović u obraćanju građanima povodom Dana državnosti.

- Danas smo zemlja sa najvećim ekonomskim rastom u regionu, najmanjom stopom nezaposlenosti i najvećim rastom turističke privrede i zemlja koja uspostavlja demokratske standarde.U jednoj pomirenoj atmosferi održavni su predsjednički i parlamentarni izbori, a distribucija pravde nikad nije bila veća.Čeka nas još izazova koji nisu lagani, ali ukoliko budemo nastavili da ovako brinemo o javnom intreresu, da državi vraćamo svoja dobra, da ojačavamo našeg građanina u ekonomskom smislu, širimo spektar sloboda i ljudskih prava, onda sigurno svi ciljevi nisu nedostižni - kazao je Abazović.

Istakao je da je najvažniji cilj ulazak Crne Gore u Evropsku uniju.

- U spoljnoj politici imamo rezultate za ponos,  oni će biti realizovani na način  koji to želi ogromna većina građana. Zato sačuvajte dobru energiju, dobro raspoloženje, da zajednički radimo za dobro naše države. Da uvijek branimo nacionalne interese Crne Gore i da zajednički postižemo uspjehe koji će biti na ponos budućim generacijama - poručio je premijer.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. maj 2024 04:44