/ фото: ВЛАДА ЦРНЕ ГОРЕ
11/04/2022 u 11:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовић - Хребичкова: Европске интеграције и затварање поглавља у фокусу рада 43. Владе

Потпредсједник Абазовић и Хребичкова констатовали су да настављају одличну сарадњу која је изграђена током њеног мандата на челу Мисије ОСЦЕ у Црној Гори

Црна Гора и Република Чешка имају изузетно добру сарадњу и историјски пријатељску повезаност, што ће нашој држави пуно значити у будућности, ако имамо у виду да је Република Чешка наредна предсједавајућа држава у Вијећу Европске уније, саопштено је након састанка потпредсједника Владе Црне Горе Дритана Абазовића и амбасадорке Републике Чешке у Црној Гори. Јанине Хребичкове.

Похваливши Црну Гору због придруживања међународним партнерима у увођењу рестриктивних мјера према Руској Федерацији, амбасадорка Хребичкова је истакла значај сарадње и развијања партнерских односа двије државе у оквиру Алијансе.

Потпредсједник Абазовић и Хребичкова констатовали су да настављају одличну сарадњу која је изграђена током њеног мандата на челу Мисије ОСЦЕ у Црној Гори.

- Потпредсједник Абазовић се захвалио и истакао значај који за европски пут Црне Горе има подршка партнерске Републике Чешке, чије искуство нам у многоме може помоћи у приступању ЕУ. Абазовић је назначио да ће европске интеграције и затварање преговарачких поглавља бити у фокусу рада нове, 43. Владе, што ће значити одлучну борбу против криминала и корупције, али и наставак деблокаде институција система, без којих нема видљивијег унутрашњег и спољнополитичког напретка- наводе у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 15:59