sa sastanka / - RADE KOPRIVICA
10/05/2022 u 18:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовић: Охрабрујући резултати у борби против корупције омогућиће економски и интреграциони прогрес

Он је истакао да процес ЕУ интеграција за Црну Гору нема алтернативу

Отворени смо за инвестиције и очекујемо појачано политичко и економско присуство наших западних партнера у региону, истакао је предсједник Владе Црне Горе др Дритан Абазовић на састанку са амбасадором Словеније у Црној Гори Грегором Праскером.

Предсједник Владе Абазовић је нагласио да, имајући у виду да је Словенија за Црну Гору стратешки важна и један од кључних партнера у области развојне сарадње, наша држава жели интензивнију економску активност и снажење односа са Словенијом како би Црну Гору афирмисали као земљу привлачну за инвестициона улагања и безбједну туристичку дестинацију за грађане Словеније.

 - Поздрављам инклузивност црногорске владе која треба да доведе до смањења поларизације у друштву. Црна Гора је способна да води политички дијалог, а напредак Ваше државе у реформама и интеграцијама значиће и подстицај за остале државе региона, али и додатан импулс стабилности региона Западног Балкана, истакао је амбасадор Словеније Праскер.

Премијер Абазовић је истакао да процес ЕУ интеграција за Црну Гору нема алтернативу.

- Влада је чврсто опредијељена да истраје у реформиским активностима, како би на квалитетан начин завршила процес приступних преговора и постала прва сљедећа чланица ЕУ, указао је предсједник Владе Абазовић.

Разговарајући унутрашњој политици у Црној Гори, премијер Абазовић је назначио да је неопходан демократски политички дијалог који ће нашу државу довести до деблокаде институција и преговарачког процеса са ЕУ.

Саговорници су се сагласили да Црна Гора и Република Словенија имају одличне међудржавне односе и садржајну сарадњу у свим областима коју краси заједничка европска перспектива и посвећеност евроатлантском систему вриједности. Констатовано је да двије државе имају садржајну сарадњу у области одбране и домену унутрашњих послова и да дијеле исте вриједности и посвећености колективној безбједности, стабилности и миру.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 11:16