Абазовић, Стјуарт Пич / - фото: Кабинет премијера
31/05/2022 u 16:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Абазовић - Пич: Западни Балкан посебан изазов са упливом штетног утицаја

Како је саопштено, Британски специjални изасланик сер Стjуарт Пич истакао jе да су новонастале околности због агресиjе Русиjе на Украjину уздрмале безбjедносну архитектуру Европе

Црна Гора и Уjедињено Краљевство су траjно посвећени заjедничком циљу – очувању регионалне стабилности и безбjедности, оциjењено jе данас приликом састанка предсjедника Владе Црне Горе Дритана Абазовића, специjалног изасланика за Западни Балкан британског премиjера сер Стjуарта Пича и британске амбасадорке у Црноj Гори, Карен Медокс.

Како је саопштено, Британски специjални изасланик сер Стjуарт Пич истакао jе да су новонастале околности због агресиjе Русиjе на Украjину уздрмале безбjедносну архитектуру Европе и да у том контексту Западни Балкан представља посебан изазов са упливом штетног утицаjа.

Абазовић се захвалио на подршци Уjедињеном Краљевству у борби против организованог криминала и транснационалног шверца, истичући да jе сарадња у царинскоj сарадњи и саjбер безбjедности на веома високом нивоу.

- Црна Гора и Уjедињено Краљевство имаjу одличну сарадњу у области одбране. То jе од фундаменталног значаjа за Црну Гору у контексту све већих безбjедносних изазова и ризика са коjима се суочава и регион Западног Балкана и читав свиjет - закључио jе премиjер Абазовић.

Саговорници су се сагласили да треба наставити интензивну и блиску сарадњу двиjе земље у безбjедносном систему, како би се онемогућио уплив трећих страна и довела у питање стабилност Црне Горе и њена потпуна приврженост и опредиjељеност вриjедностима ЕУ и евроатлантским интеграциjама.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 07:01