/ Фото: Влада ЦГ - RK PRODUCTION
16/05/2022 u 15:27 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовић: Ријешени смо да се обрачунамо са криминалом и корупцијом

Абазовић се захвалио на досадашњој подршци Низоземске у процесу приступања Црне Горе ЕУ и изразио наду да ће се она наставити и у наредном периоду

Односи Црне Горе и Краљевине Низоземске су пријатељски и партнерски и треба их  интензивирати, нарочито на пољу економске сарадње и владавине права,  оцијењено је на састанку предсједника Владе Црне Горе др Дритана Абазовића и нерезидентног амбасадора Низоземске у Црној Гори Јоста Реинтјеса.

Предсједник Абазовић и амбасадор Реинтјес су се сагласили да постоји велики потенцијал за јачање сарадње у области енергетике, туризма, инфраструкурних пројеката, ИТ сектора, пољопривреде и прехрамбене индустрије. „Желимо видјети још више низоземских инвестиција у Црној Гори“, истакао је премијер Абазовић.

Предсједник Владе Абазовић се захвалио на досадашњој подршци Низоземске у процесу приступања Црне Горе ЕУ и изразио наду да ће се она наставити и у наредном периоду.

-Свјесни смо да владавина права заузима кључну улогу у реформском напретку Црне Горе и ријешени да се обрачунамо са организованим криминалом и корупцијом. С тим у вези, очекујемо да Низоземска настави пружати експертску помоћ, посебно у областима које су кључне за јачање владавине права, како би у што краћем року испунили привремена мјерила за поглавља 23 и 24-истакао је предсједник Владе Црне Горе.

Честитајући на избору за предсједника Владе Црне Горе, амбасадор Краљевине Низоземске Реинтјес истакао је да ће Низоземска наставити да сарађује са Црном Гором у процесу јачања владавине права и европских интеграција.

Саговорници су контатовали да Црна Гора и Низоземска, данас, као партнери у НАТО-у, сарађују на већем нивоу и у оквирима важним за ширу, глобалну безбједност, истичући значај чланства у Алијанси и постојања система колективне безбједност.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 16:25