Абазовић и Гулијев / - фото: Влада Црне Горе
12/05/2022 u 13:58 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовић са Гулијевим: Влада ће бити посвећена политичком дијалогу и јачању кохезивног фактора

Црна Гора jе захвална на подршци ОЕБС-а у областима демократизациjе, људских права, владавине права и медиjа, што укључуjе посматрање избора и помоћ у реформи изборног законодавства, казао је Абазовић

Влада Црне Горе ће, у сарадњи са Скупштином Црне Горе, бити посвећена политичком диjалогу, смањену политичких разлика, већоj социjалноj инклузиjи и jачању кохезивног фактора у друштву, казао jе премиjер Дритан Абазовић на састанку са Азаjем Гулиjевим, специjалним представником за Jугоисточну Европу и потпредсjедником Парламентарне скупштине ОЕБС-а, коjи борави у званичноj посjети Црноj Гори.

Премиjер jе изразио задовољство због одличних односа и укупне сарадње између Црне Горе и ОЕБС-а и његових структура, коjи се потврђуjу кроз редован диjалог и посjете на високом нивоу.

- Црна Гора jе захвална на подршци ОЕБС-а у областима демократизациjе, људских права, владавине права и медиjа, што укључуjе посматрање избора и помоћ у реформи изборног законодавства, коjи доприносе jачању црногорских институциjа и напретку на путу ка чланству у ЕУ - истакао jе Абазовић.

У пратњи Гулиjева, како су саопштили из Кабинета премиjера, били су и Доминик Ваг, шефица Мисиjе ОЕБС-а у Црноj Гори, као и Шериф Абдили и Роберто Ферари, из Парламентарне скупштине ОЕБС-а.

- Азаj Гулиjев jе истакао да jе његова улога, као потпредсjедника Парламентарне Скупстине ОЕБС-а, промоциjа парламентарног диjалога. С тим у вези, Гулиjев се интересовао за могућност организовања Парламентарног форума у Црноj Гори - навели су из Кабинета.

Абазовић jе поздравио ову идеjу, указавши да jе ово првенствено под покривитељством Скупштине, али да би “Влада свакако пружила подршку у остваривању ове инициjативе”.

Исказао jе задовољство због учешћа Црне Горе у регионалном проjекту ОЕБС-а.

- С обзиром на то да смо посебно фокусирани на напредак у области владавине права и борбе против корупциjе и организованог криминала, задовољство нам jе што учествуjемо у регионалном проjекту ОЕБС-а о праћењу суђења коjи подржава ефикасниjе спровођење правде у случаjевима корупциjе и предметима организованог криминала пред судовима Црне Горе - истакао jе предсjедник Абазовић.

Абазовић jе навео да jе регионална сарадња jедан од стубова спољне политике те да “Црна Гора остаjе посвећена одржавању конструктивних односа са свим земљама региона, заснованим на међусобном поштовању и разумиjевању”.

- Активно учествуjемо у организациjама и инициjативама регионалне сарадње, у циљу учвршћивања стабилности и обезбjеђивања економског и других видова развоjа - закључио jе Абазовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 07:34