/ FOTO: VLADA CG
23/09/2022 u 13:40 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Abazović sa jevrejskim zajednicama u Njujorku: Pojačati turističku promociju CG

Nastavak bliske saradnje sa vašim organizacijama je svakako prilika za dalje unaprjedjenje saradnje naših zemalja u drugim oblastima od obostranog interesa, kazao je premijer

Tokom posjete SAD predsjednik Vlade Dritan Abazović imao je sastanke sa predstavnicima jevrejskih zajednica ( B'nai B'rith International, Conference of Presidents, NCSEJ, World Jewish Congress, American Jewish Congress) sa kojima je razmijenio mišljenje o mogućnostima unaprjedjenja saradnje Crne Gore i Izraela.

- U tom kontekstu premijer je izrazio zadovoljstvo dobrim odnosima dvije zemlje kojima doprinose frekventni susreti na najvišem nivou podsjetivši na nedavnu posjetu Ministra javne uprave Izraelu u vrlo osjetljivom trenutku kada je Crna Gora pod sajber napadima.  On je ukazao i na dolazak važnog izraelskog investitora u Crnu Goru, kompanije BIG, koja ima plan da svoje poslovanje uskoro proširi na jug Crne Gore - navode u saopštenju.

- Nastavak bliske saradnje sa vašim organizacijama je svakako prilika za dalje unaprjedjenje saradnje naših zemalja u drugim oblastima od obostranog interesa- kazao je premijer. 

On je sagovornike informisao o planovima na izgradnji Jevrejskog centra u Podgorici i istakao da će realizacija tog projekta značajno doprinijeti promociji multikulturalnosti crnogorskog društva. 

Predstavnici jevrejskih zajednica u Njujorku su izrazili zadovoljstvo susretom sa predsjednikom Vlade Crne Gore. “Cijenimo to što su Jevreji u Crnoj Gori bili i ostali bezbjedni. Vjerujemo da je to pravi primjer suprotstavljanja narastajućem antisemitizmu na svijetu” istakli su oni i ukazali na značaj posjete premijera Crne Gore Izraelu nakon tamošnjih novembarskih izbora.  

U tom smislu, ocijenili su da bi otvaranje ambasade u Izraelu značajno doprinijelo intenziviranju bilateralnih odnosa.

Sagovornici su se saglasili da Crna Gora može biti ponosna jer je jedna od rijetkih država u kojoj se nikada nije dogodio holokaust. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 09:47