/ фото: Иван Петровић
09/05/2022 u 16:58 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Абазовић: Тежимо јасним резултатима у борби против корупције

Како је саопштено из кабинета предсједника Владе, Абазовић је то поручио на састанку са делегацијом Европске народне партије, која борави у Црној Гори

Црногорска Влада тежи јасним резултатима на пољу владавине права и борбе против корупције, поручио је премијер Дритан Абазовић.

Како је саопштено из кабинета предсједника Владе, Абазовић је то поручио на састанку са делегацијом Европске народне партије (ЕПП), која борави у Црној Гори.

- Борба против криминала и корупције, инклузија, свеобухватне реформе и видљив економски развој главни су правци дјеловања Владе на путу до Европске уније- казао је Абазовић.

Он је навео да су у претходном периоду створени основни предуслови за такве кораке, превасходно са изгласавањем Закона о Државном тужилаштву и промјенама у Тужилачком савјету, које су довеле и до промјена у руководству Врховног и Специјалног државног тужилаштва.

Абазовић је навео да је његова намјера да Влада и Скупштина Црне Горе имају отворен дијалог о свим политичким питањима.

Он је казао да ће бити посвећен отварању дијалога са свим политичким партијама и да ће као резултат добре комуникације и изграђеног повјерења са посланицима власти и опозиције успјети заједно да побиједе и деблокирају правосудни систем.

Како је истакао, Црна Гора настоји да са сусједима гради пријатељске односе засноване на међусобном повјерењу и уважавању.

- Црна Гора има јасну спољну политику која се стопроцентно веже за НАТО и ЕУ- поручио је Абазовић.

Портпарол за проширење и сусједство ЕПП Андреј Ковачевовачев је казао да у тој партији пружају пуну подршку Црној Гори као предводнику у европских интеграцијама.

- Од ЕПП ћете имати подршку у Европском парламенту, а од вас се очекују видљиви резултати. Зато је потребно развити дијалог у парламенту који ће довести до резултата у реформи правосуђа- истакао је Ковачев.

Потпредсједница групе ЕПП и њихова предсједница за вањске послове Раса Јункевичиене је, како се наводи, честитала Абазовићу на "политичкој храбрости и стратешком приступу у политичком дјеловању".

Она је навела да територијално мале европске земље могу пуно да допринесу ЕУ и миру у Европу.

Како се каже у саопштењу, Абазовић и предсједник Парламентарног одбора за стабилизацију и придруживање ЕУ и Црне Горе Владимир Билчик размијенили су мишљења о унутарполитичким питањима, важности деблокаде правосудних институција, изазовима на том путу и приоритетима на путу даљих реформи.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 08:34