/ foto: lazar ružić
11/08/2023 u 11:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Abazović: Novu vladu čeka torta, tužbe Bemaksa su ujedi komarca

Razgovarao sam sa svim subjektima i to nije stvar koja bi sada bila zanimljiva za kontekst konstituisanja 44. vlade-, kazao je Abazović

Premijer Dritan Abazović poručio kako želi da 44. vlada bude što prije formirana i dodao da se ne povlači iz politike i ako ne bude u dio nove izvršne vlasti.

- Volio bih da se vlada formira što prije- kazao je Abazović i ponovio da kad god vlada bude formirana "torta koja je najavljena čeka ih".

Na pitanje da li je imao razgovore o formiranje vlade, premijer je kazao:

- Razgovarao sam sa svim subjektima i to nije stvar koja bi sada bila zanimljiva za kontekst konstituisanja 44. vlade- kazao je Abazović novinarima, na svečanosti kojom je ozvaničio početak rekonstrukcije magistralnog puta Tivat - Jaz.

- Rekao sam i ranije želim im uspjeh, što porije budemo imali 44. vladu prije ćemo imati i 45. vladu- naveo je premijer.

Na pitanje da li će se nakon formiranja 44. vlade povući iz politike on je odgovorio:

- Zašto bih se povlačio iz politike...Ja sam u politici ostvario sve. U politiku sam ušao da bih dao doprinos da se Crna Gora mijenja na bolje i bude članica EU i u tom kontekstu želim da dam doprinos- kazao je Abazović.

Od Tivta do Jaza modernom saobraćajnicom za dvije godine

Na pitanje da li ga je strah vlasnika Bemaksa i tužbi koje su najavili protiv njega premijer kaže da ga ničega nije strah.

- Meni su sve njihove tužbe ujedi komarca i gubljenje vremena. Ja mislim da gospodin (Zoran) Piperović dobro zarađuje na njima i ako mu je to krajnji efekat neka je sretno...Ja sam tu, ja lično mislim da su ti ljudi kukavice. Svako ko se šeta sa naoružanim ljudima je kukavica-  saopštio je premijer u tehničkom mandatu.

On kaže mu službeno obezbjeđenje smeta i da ga uskoro neće ni imati.

-Neka se oni ne sekiraju oko racija niti oko pištolja neka se oni sekiraju oko drugih stvari za koje i ja i oni znamo da šta je istina- zaključio je Abazović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 07:20