Иван Ашанин / -URA
07/12/2021 u 12:44 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ашанин: У Мојковцу ћемо сјести и договарати нову власт, неће то радити лидери из Подгорице

Он је казао да ће у Мојковцу сјести са партијама које су жељеле промјену власти, за шта су у ствари грађани и гласали на овим изборима

Коалициони капацитети ДПС-а како на државном тако и на локалном нивоу не постоје и ДПС нема шта да тражи у том сегменту ни у Мојковцу, док један од лидера ДФ-а не може са искључивим ставовима о функционисању будуће власти да диктира УРИ услове, саопштио је данас носилац листе мојковачке УРЕ Иван Ашанин.

- Не можете бити у кампањи искључиви и нападати друге, а послије избора се освијестити да се не може тако понашати и уз то одмах након изборног дана проглашавати кадровски организацију нове власти. Можете свађалачке фактуре оставити у Подгорици, ви који мислите да из ње водите политику у Мојковцу. То овдје неће проћи - поручио је Ашанин.

Он је казао да ће у Мојковцу сјести са партијама које су жељеле промјену власти, за шта су у ствари грађани и гласали на овим изборима.

 - Ми ћемо овдје сјести и видјети колико ко има прије свега кадровских капацитета. Локална управа захтијева компликованије менаџерисање, једино ако нам није циљ да наставимо континуитет по рецепту ДПС-а. Мојковачка УРА то сигурно неће дозволити без претходно дефинисаних односа и детаљне анализе шта Мојковац добија, а шта губи. Мојковац не смије да губи, Мојковац мора да добије. Локална управа мора бити реформисана, ићи ка самоодрживости, реализовати самосталнне пројекте (мимо пројеката Владе) а оне у сарадњи са Владом треба припремити и дати подршку таквим пројектима -  наводи Ашанин.

Каже да „ако мисли нека политичка групација или појединац да треба сјести у фотељу и да је она чаробна, да поред ње постоји чаробни стапић за рјешавање проблема грађана, вара се“.

 - Проблеми грађана се рјешавају знањем а за то постоје разни предуслови - прије свега искуство у тим пословима. Како ћете ријешити проблеме грађана, а не можете своје? Нема Мојковац времена за продужетак агоније. Није довољно да вас бивша Удба подржи из Подгорице, као што је до сада било, или да вас подржи лидер из Подгорице и наведе за вас предност то што сте млад и лијеп -  истиче Ашанин.

Црна Гора је, како је истакао, скупо платила са тезом да је млади, лијепи и приправници воде.

- Мојковац нема времена за тај луксуз. А нећемо дозволити постављање предсједника декретом, па макар био као до сада Мило (уз одобрење Влатка) или сада Андрије. Плусквамперфекат, господо, овдје морамо сјести и погледати се у очи и ставити медаљу да видимо ко има смјелости да је узме осим препоруке из Подгорице. То можда могу бити функције мање важне политички, али неке од којих ће директно зависити будућност Мојковца сигурно не - додаје он у закључку саопштења.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 12:07