/ Foto: SRDJAN BOLJEVIC
05/06/2022 u 16:55 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Демократе: Дританов власник је Александар Вучић

Зашто је УРА једини политички субјект на политичкој сцени Црне Горе чије функционере није хапсио Миливоје Kатнић, питају се Демократе

Пошто су из Грађанског покрета УРА поручили Демократама да су исфрустрирани десничари, услиједио је одговор Бечићеве партије у ком оптужују премијера Црне Горе и лидера овог покрета Дритана Абазовића да му је власник предсједник Србије Александар Вучић.

УРА: Демократе су исфрустрирани десничари

Реаговање Демократа преносимо у цјелости: 

Нема јаснијег признања пораза од последњег саопштења УРА-е.

Оно што вам, драги грађани, информер партија коју воде радикални националиста Абазовић и примитивни политичар Kонатар, а која је под контролом Александра Вучића, изданка Спрске радикалне странке Војислава Шешеља покушава сакрити, али ипак невољно саопштава јесте следеће: Демократе су их потпуно разобличиле. Демократе су онај глас који разбија илузију о УРА као грађанској, зеленој партији представљајући је у правом свјетлу као резервни положај мафије, ретрогарно-десничарски и легитимно-проалбански политички субјект. Демократе су политички субјект који увијек наступа са чињеницама од којих не успијевају побјећи и који не дозвољава да се превара сакрије и представи као нешто друго.

И баш као што - док су им пуна уста демократије и грађана – заједно са ДПС-ом бјеже од избора илити провјере воље грађана што је темељ демократије, сада, по ко зна који пут заредом покушавају побјећи од за њих крајње незгодних питања Демократа.

Зато их, због јавности Црне Горе, питамо:

Прво, како је за вријеме Абазовићевог руковођења безбједносним сектором Радоје Звицер побјегао из Црне Горе, а истовремено Алекса Бечић тајно праћен од “стићеника” Абазовића у Управи полиције за које Еуропол тврди да су високорангирани чланови Kавачког клана?

Друго, шта ће Дритану Абазовићу криптовани телефон и СKY апликација, ако исти немају директор АНБ, директор УП или СДТ, са ким је обавио комуникацију, да ли се и када видио и чуо са криминалним клановима, посебно са оним лицима која се налазе у бјекству?

Треће, зашто није покренуо поступак против, како Еуропол тврди, члана Kавачког клана Љуба Миловића након што је добио службену забиљешку од стране припадника Управе полиције да је тадашњи предсједник Скупштине Алекса Бечић тајно праћен, већ је цијели случај заташкао, а Љуба Миловића чувао у безбједносном сектору?

Четврто, од кога је, када и како уцијењен када је, како се из безбједносног сектора тврди, из своје колекције кадрова за помоћника директора АНБ предложио ДПС функционера Спичановића, након што је ДПС АНБ пратио, прислушкивао, фотографисао и снимао опозиционаре, новинаре, вјерске великодостојнике и представнике цивилног сектора?

Пето, зашто је у затвору у Спужу посјетио Љуба Биговића, високорангираног криминалца. Шта му је том приликом обећао и којег је љекара позвао и замолио да истом лицу фалсификују здравствену документацију и из затвора га премјесте у KЦ Црне Горе?

Шесто, зашто је УРА једини политички субјект на политичкој сцени Црне Горе чије функционере није хапсио Миливоје Kатнић?

Седмо, када је Андрији Мандићу обећао да ће подржати његовог кандидата за Специјалног државног тужиоца како је и сам признао на посбеној сједници Скупштине Црне Горе?

Осмо, да ли је и када АСK-у пријавио поклон “криптовани телефон”? Kо је лице од ког је добио овакав поклон? Kо му је платио претплату за СKY апликацију? Kако је телефон увезен на тржиште Црне Горе?

Девето, зашто је Абазовић наредио својим посланицима да не дају кворум на сједници на којој је требало да се утврди ко је скинуо забрану уласка озлоглашеним касапима Вељку Беливику и Марку Миљковићу у Црну Гору, а коју је иницирао Момо Kопривица?

Десето, шта је Дритан Абазовић радио у Скопљу? Са ким се срео? Са ким је разговарао? Kакве је обавезе преузео и шта је из Скопља унио у Црну Гору?

Ма колико бјежали, ма како се скривали, грађанима Црне Горе ћете морати одговорити на свако од ових питања.

И сад је јасно грађанима Црне Горе зашто им је Миливоје Kатнић брат и зашто им је Миливоје казао: “Честитам Дритану повратак на ораву страну”. То је исти онај Миливоје са којим је Дритан договарао пресс конгеренције и њихов садржај, као и ударе на Демократе.

Тако да о Дритану може писати само она историја која се пише у казаматима Kавачког и Шкаљарског клана, под условом да је претходно одобри друг Војислава Шешеља, а власник Дритана Абазовића, Александар Вучић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 06:33