/ - SRDJA BOLJEVIC
21/10/2023 u 09:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Asanović: Kasno je za odlaganje popisa, a i ne bi donijelo ništa

Sve strane imaju takve međusobne zahtjeve i interese u vezi popisa, a i inače, koji se nikad pomiriti ili podmiriti ne mogu, rekao je on

Advokat Nebojša Asanović smatra da odlaganje popisa stanovništva ne bi donijelo ništa i da bi to bilo samo odlaganje problema.

- Sve strane imaju takve međusobne zahtjeve i interese u vezi popisa, a i inače, koji se nikad pomiriti ili podmiriti ne mogu, i u takvim okolnostima odlaganje popisa je samo odlaganje problema i nista drugo- prokomentarisao je Asanović za Dan.

Ocjenjuje da nije ni ekonomski,a ni racionalno da se popis odloži.

- Pripreme i cijela organizacija nisu mali troškovi, daleko su odmakli, termin popisa je blizu, da više nije cjelishodno niti ekonomski i na svaki drugi način racionalno da se popis odloži- rekao je Asanović.

Podsjećamo, Demokratska partija socijalista i nekoliko njenih sadašnjih i bivših partnera pozvali su građane na bojkot popisa, jer tvrde da za njegovo održavanje ne postoje uslovi. Smatraju da zbog, kakako kažu, nestabilne političke situacije u državi popis treba odložiti.

Evropski parlament (EP) usvojio je Rezoluciju o Crnoj Gori sa amandmanima kojima se predlaže odlaganje popisa koji je zakazan od 1. do 15. novembra

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 00:51