Aleksa Bečić / - FOTO: VLADA CRNE GORE
25/04/2024 u 09:12 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bečić: Crna Gora počiva na vrijednosti mira, prosperiteta, međunarodne saradnje i vrednovanja kulture

Potpredsjednik Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove Aleksa Bečić učestvovao je na sjednici Odbora za parlamentarne poslove Parlamentarne Skupštine Frankofonije koja se po prvi put održava u Skupštini Crne Gore.

Bečić je izrazio zadovoljstvo što građani Crne Gore danas mogu vidjeti Skupštinu ispunjenu poslanicima iz svih krajeva svijeta, čime pokazujemo da smo dobri domaćini i šaljemo sliku moderne i evropske Crne Gore koja je okrenuta svijetu.

- Izuzetno mi je drago što parlamentarci iz najudaljenijih zemalja svijeta prvi put imaju priliku da borave u Crnoj Gori. Nadamo se da će dobra iskustva prenijeti u svoje zemlje, jer Crna Gora kao turistička destinacija ima potrebu da širi svoje tržište, da svi svjetski putnici posjete našu zemlju, da uživaju u njenim ljepotama, da upoznaju jedan ponosit i domaćinski narod kakav je naš, da upoznaju sve naše različitosti i vide kako one zajedno predstavljaju jednu od najljepših poruka koje Evropa može poslati čitavom svijetu, a to je poruka zajedništva, ljubavi i slobode - rekao je on.

Bečić je pozdravio poruke duha parlamentarne Frankofonije koje će inostrani poslanici poslati tokom zasijedanja.

- Vrijednosti mira, prosperiteta, dijaloga, međunarodne saradnje i vrednovanja kulture, vrijednosti su na kojima počiva savremena Crna Gora. Posebno je važno što ove poruke šaljemo iz države koja je najdalje odmakla u evropskim integracijama i koja je zasigurno prva naredna članica EU - izjavio je Bečić.

On se, sada kada je Skupština Crne Gore 91. članica ove organizacije, sa ponosom prisjetio prvog sastanka sa PS Frankofonije, koji je prije tri godine održao u svojstvu predsjednika Skupštine i šefa delegacije Frankofonije.

- Kao tadašnji predsjednik Skupštine Crne Gore i inicijator njenog učlanjenja u Parlamentarnu Skupštinu Frankofonije, osjećam nemjerljiv ponos što dijelimo ovaj istorijski trenutak, što smo zajedno koračali do njega, što gradimo čvrste mostove, njegujemo snažna prijateljstva, spajamo udaljene i u ovim izazovnom globalnim vremenima afirmišemo zdrave vrijednosti koje treba da rukovode, usmjere i motivišu svakog čovjeka koji želi dobro, koji vjeruje u dobro i koji čini dobro, jer dobra djela su najveċi naš zalog i doprinos onima koji će nas naslijediti - saopštio je Bečić, dodajući:

- Raduje me što ovakve slike postaju praksa, raduje me što crnogorski Parlament ima kontinuitet organizacije manifestacija na visokom nivou koje okupljaju poslanike iz svih krajeva svijeta, jer time dodatno promovišemo i afirmišemo naš duh, našu tradiciju i naše vrijednosti. Neka naše prijateljstvo i partnerstvo bude vječno. Srećan nam lijep povod i novi veliki početak.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 04:07