/ Фото: Лазар Ружић
10/06/2022 u 16:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бечић: Начелник Ђуровић разријешен без најаве, то је чист реваншизам

Таквим односом Абазовића и Ђуровић је јасно потврђено да сва моћ станује у рукама Ђукановића и да су они заправо само дизачи руку и извођачи његових планова, казао је он

Данашње разрјешење начелника Генералштаба Војске Црне Горе, бригадног генерала Милутина Ђуровића је класичан примјер примитивног реваншистичког односа према људима који су стопроцентни професионалци без мрље и примједбе у својој каријери, поручио је лидрер Демократа Алекса Бечић. 

Како је казао, томе у прилог свједочи и чињеница да у данашњем саопштењу са сједнице Савјета нијесмо чули ни један једини разлог за разрјешење Ђуровића.

- Да су и сами свјесни апсолутно неоправданог разрјешења начелника Генералштаба генерала Ђуровића, говори и чињеница да први пут нијесмо дан уочи сједнице Савјета имали јавну најаву сједнице и тема које се планирају разматрати на истој. Примитивна реваншистичка потреба је била да се без најава експресно без и једног разлога разријеши генерал Ђуровић. Подсјећам да је након пензионисања претходног начелника, генерал Ђуровић именован за начелника Генералштаба прије нешто више од годину дана на маратонској сједници Савјета за одбрану и безбједност која је трајала практично читав дан, а у којој смо учествовали господин Ђукановић, господин Kривокапић и моја маленкост, уз присуство и министарке одбране госпође Ињац. Није тајна да се и данас и раније господин Ђукановић залагао и предлагао генерала Лазаревића за начелника Генералштаба. Међутим, уз уважавање свих генерала и могућих сматрао сам да ипак генерал Ђуровић треба бити начелник Генералштаба што је на крају консензусом, односно одлуком Савјета и прихваћено. Таквим односом господина Абазовића и госпође Ђуровић је јасно потврђено да сва моћ станује у рукама господина Ђукановића и да су они заправо само дизачи руку и извођачи његових планова. Kористим и ову прилику да захвалим генералу Ђуровићу, досадашњем начелнику Генералштаба на професионалном и часном држању и односу којим је показао да Војска Црне Горе може и мора бити изнад било које партије и да се њоме може и мора руководити професионално, једнако и без дискриминације према било коме због чега и ужива велико повјерење и углед и у домаћим и међународним круговима. Међутим, примитивна реваншистичка побуда појединих људи очито нема граница- закључио је Бечић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 04:46