Aleksa Bečić / - TWITTER
13/12/2022 u 18:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Bečić: Raduje snažna podrška građana Crne Gore pridruživanju Evropskoj uniji

Ističe da ovako snažna podrška građana dodatno obavezuje da se odlučnije sprovedu neophodne reforme

Izražavam zadovoljstvo danas objavljenim istraživanjem po kojem je podrška građana Crne Gore pridruživanju Evropskoj uniji porasla na gotovo 78 odsto, uz rekordno visok broj onih koji snažno podržavaju ulazak Crne Gore u EU od 50,2 odsto, kazao je predsjednik Demokrata Aleksa Bečić.

- Za Demokrate članstvo u EU predstavlja ključni spoljno-politički cilj kojem ostajemo dosljedni i trajno privrženi. Evropske vrijednosti i standardi garantuju našoj državi perspektivnu budućnost koja će počivati na snažnim institucijama, vladavini prava i jakoj ekonomiji - kazao je prvi čovjek Demokrata.

Bečić ističe da ovako snažna podrška građana EU dodatno obavezuje da odlučnije sprovedu neophodne reforme, „osnažimo naše institucije učinivši ih nezavisnim, zagrantujemo vladavinu prava i odlučnije se obračunamo sa korupcijom i kriminalom koji pokušavaju stalno da vrate u prošlost”.

- Sud građana je potpuno jasan, nema više povratka u prošlost, idemo naprijed, nikad odlučniji da Crnu Goru uvedemo u porodicu evropskih naroda i da osiguramo mir i prosperitet svim građankama i građanima - istakao je Bečić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 15:19