Boris Bogdanović / - FOTO: DEMOKRATE FEJSBUK
06/10/2023 u 23:12 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bogdanović: Nije nam prihvatljiva podrška Zenke

Predsjedništvo Demokrata večeras izglasalo da presudan glas za izbor nove vlasti ne može doći sa izborne liste koju je predvodio DPS i njen predsjednik

Predsjedništvo Demokrata izglasalo je večeras da im nije prihvatljivo da se predsjednici Skupštine i Vlade izaberu i sa glasom lidera Demokratske unije Albanaca (DUA) Mehmeda Zenke.

To je u saopštenju naveo poslanik i generalni sekretar Demokrata Boris Bogdanović i tako potvrdio stav predsjednika Demokrata Alekse Bečića.  

- Na sjednici je jednom jednoglasno osnažena odluka, donijeta na sjednici Predsjedništva polovinom septembra, da presudan glas za izbor nove vlasti ne može doći sa izborne liste koju je predvodio DPS i njen predsjednik. To nije samo politička odluka, već odluka koja odražava našu duboku privrženost principima na kojima smo izgrađeni - piše u saopštenju Bogdanovića.

Predsjedništvo je, navodi Bogdanović, ocijenilo da su se Demokrate tokom ovog četveromjesečnog pregovaračkog perioda ponašale konstruktivno i sa integritetom.

- Znamo da političke okolnosti donose izazove i da se moraju donositi teške odluke, ali naš kompas je uvijek bio, i uvijek će biti okrenut ka dobrobit Crne Gore i njenih građana. Duboko vjerujemo u evropsku, evroatlansku i građansku budućnost naše države, gdje će svaki građanin živjeti u prosperitetu, gdje će korupcija biti stvar prošlosti, gdje će naš put ka Evropi biti ubrzan, a naše međunarodne obaveze ispunjene. Podsjećam da smo prvi prihvatili ponudu mandatara, prvi smo politički subjekt koji je na konsultacijima kod Predsjendika jasno i otvoreno podržao da mandatar Milojko Spajić dobije mandat za sastav nove Vlade, a za razliku od uslova mnogih subjekata, čak i strateških razlika unutar istih, naš jedini princip i uslov vezan je za odnos prema izbornoj listi DPS-a. Ovaj princip je poznat svima od samog početka, dio je naše političke kičme i ukorijenjen u našem subjektu godinama, a nije se mijenjao ni u jednom trenutku pregovaračkog procesa - naveo je on.

Istakao je Demokrate žele uspješno formiranje nove parlamentarne većine i 44. Vlade na čelu sa Spajićem.

- Vjerujemo da će sloga i dogovor onih koji su imali različite političke stavove ipak na kraju pobijediti sve prepreke kako bi Crna Gora dobila evropsku, evroatlansku i gradjansku Vladu, koja će nastaviti da unaprjeđuje ekonomsko socijalni položaj gradjana, počistiti mafiju iz crnogorskih institucija, ubrazti evropski put, jačati evroatlansko partnerstvo i časno ispunjavati sve međunarodne obaveze. Na tom putu, pozivamo sve evropski orjentisane lidere sa integritetom da nađu zajednički jezik, jer samo zajedno možemo ostvariti svijetlu budućnost za Crnu Goru - poručio je on.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 06:22