Богдановић / - BB
11/05/2022 u 14:18 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Богдановић: Рок за предају листа за изборе 23. октобра истекао синоћ у поноћ

ОИК Тиват је успио да доносе Одлуку о пауизирању изборних радњи и тиме оставио могућност осталим политичким субјектима и групама грађана да у октобру током једног дана предају своје изборне листе, каже Богдановић

У општинама у којима су избори били расписани за 5. јун, а чије општинске изборне комисије нијесу јуче одржале сједницу и донијеле Одлуку о прекиду (паузирању) изборних радњи, у складу са одлуком предсједника државе, пиполитичке странке накнадно не могу предати изборне листе за изборе 23. октобра, јер је рок за предају листа истекао синоћ у 24х, оцијенио је посланик Демократа Борис Богдановић.

Како наводи у саопштењу, предсједник државе није јуче донио одлуке о стављању ван снаге одлука о расписивању избора, већ је само измијенио одлуке у дијелу датума одржавања избора, па је јасно да се све изборне радње само паузирају и остају на правној снази, а не поништавају.

- Они који нијесу предали изборне листе синоћ до 24х у четири општине, не могу учествовати на изборима 23. октобра, јер због правне хајдучије парламентарне већине и чињенице да је тек јуче предсједник државе измијенио своје одлуке, ОИК Будва, Плужине и Жабљак нијесу пауизирали изборне радње, чиме су рокови за предају изборних листа истекли. Истичемо да је једино ОИК Тиват успио да доносе Одлуку о пауизирању изборних радњи и тиме оставио могућност осталим политичким субјектима и групама грађана, који то желе, да у октобру током једног дана предају своје изборне листе - каже Богдановић.

Како додаје, исту ситуацију у Тивту имали смо прије двије године, када Демократама и многим другим политичким субјектима није дозвољено да учествују на одложеним локалним изборима 30. августа, већ су упућени на Одлуку ОИК о прекиду (паузирању) свих изборних радњи.

- Ради се о истовјетној правној ситуацији, тако да овдје нема апсолутно било какве дилеме. Имајући у виду да су сви рокови за предају изборних листа у Будви, Плужинама и Жабљаку истекли синоћ у 24х ОИК у овим градовима више не може паузирати изборне радње за предају изборних листа - каже Богдановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 19:24