Milutin Butorović / - PES
24/12/2023 u 19:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Butorović: Vlada krenula krupnim koracima ka EU

Značajan rezultat je svakako i povećanje minimalne penzije na 450 eura do koje se došlo u dogovoru sa sindikatom i poslodavcima u okviru Socijalnog savjeta, istakao je sekretar poslaničkog kluba PES-a u Skupštini Crne Gore

Nakon uspješno sprovedenog izbora troje članova Sudskog savjeta, kojim je isti kompletiran jasno je da su Vlada Crne Gore na čelu sa premijerom Milojkom Spajićem i parlamentarna većina krenule krupnim koracima ka Evropskoj uniji. Uz rješavanje pitanja sedmog sudije iz reda manje brojnih naroda i kompletiranja Ustavnog suda na red dolazi izbor VDT, koji će u najbržem zakonom predviđenom roku biti izabran, pa je stoga jasno da ovaj saziv parlamenta i 44. Vlada imaju sposobnost da rješavaju godinama blokirajuća pitanja koja su suštinski bitna za napredak na evropskom put, kazao je Milutin Butorović, sekretar poslaničkog kluba PES-a u Skupštini Crne Gore.

- Bitno je napomenuti da je u ovom kratkom, a dinamičnom periodu došlo do brojnih pozitivnih momenata koji su prepoznati od strane EU. Dijalog između pozicije i opozicije bio je rjetkost u dosadašnjem crnogorskom političkom životu, a nova Vlada ga je organizovala u prvim danima mandata i to sa uspješnim ishodom koji je obezbijedio visok stepen povjerenja u popisni proces - kazao je Buturović.

Ističe da je značajan rezultat svakako i povećanje minimalne penzije na 450 eura do koje se došlo u dogovoru sa sindikatom i poslodavcima u okviru Socijalnog savjeta. Ova mjera će direktno uticati na bolji život preko 70 hiljada penzionera koji su u prethodnom periodu bili obespravljeni.

- Pored široke podrške izboru guvernerke Radović u Skupštini, izbjegnuta je siva lista Manivala, zahvaljujući efikasnom i stručnom reakcijom Vlade Crne Gore. Ovi brojni rezultati, isporučeni u kratkom periodu, jasan su znak da je 44. Vlada ne samo deklarativno proevropska, već njeno djelovanje i ohrabrujuće izjave zvaničnog Brisela to potvrđuju, a ono najbolje tek dolazi - istakao je sekretar poslaničkog kluba PES-a u Skupštini Crne Gore

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 03:42