Camaj - Pato / - IGOR SLJIVANCANIN/SKUPšTINA CRNE GORE
17/09/2024 u 17:09 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Camaj - Pato: Saradnja u oblasti regulisanja položaja nacionalnih manjina u Crnoj Gori i Albaniji veoma značajna

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Nikola Camaj i Žaklina Pato, ambasadorka Republike Albanije u Crnoj Gori tokom današnjeg sastanka istakli su tradicionalno prijateljske odnose Crne Gore i Albanije te obostranu težnju da se saradnja dvije države nastavi u svim oblastima od zajedničkog interesa

Tokom razgovora posebno je naglašena zajednička evroatlanska vizija Crne Gore i Albanije čemu svjedoči i saradnja u okviru integracionog procesa.

Zajednička intencija obje države jesu i njihova vanjskopolitička usmjerenja, te posvećenost regionalnoj saradnji.

- Potpredsjednik Skupštine Crne Gore i ambasadorka Republike Albanije naveli su da se odnosi na političkom nivou mogu ocijeniti veoma dobrim i podrazumijevaju česte kontakte i saradnju na najvišem nivou. Od posebnog značaja, saglasili su se, je i saradnja u oblasti regulisanja položaja nacionalnih manjina u obje države, saopšteno je iz Skupštine.

Potpredsjednik Camaj je kazao da je zalaganje Albanaca u Crnoj Gori na promociji izuzetno dobrih odnosa dvije države.

Sagovornici su pohvalno govorili o odobrenju korišćenja univerzalne albanske abecede za Albance u Crnoj Gori i najavili mogućnost otvaranja katedre za albanski jezik i književnost u Crnoj Gori.

Na kraju susreta zaključeno je da se parlamentarna saradnja može intenzivirati cijeneći činjenicu da je u Skupštini Crne Gore aktivna Grupa prijateljstva sa Parlamentom Republike Albanije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. septembar 2024 17:09