Sa sastanka Čarapića i Neđešija / PES
21/02/2024 u 16:49 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Čarapić-Neđeši: Stabilna vlada garant evropskog puta Crne Gore

Ambasador Mađarske je pozdravio dosadašnji rad Skupštine i zalaganje Pokreta Evropa sad kada je u pitanju nastavak EU integracija

Šef poslaničkog kluba Pokreta Evropa sad Vasilije Čarapić sastao se u Skupštini sa delegacijom ambasade Mađarske u Crnoj Gori na čelu sa ambasadorom Jožefom Neđešijem. Čarapić je upoznao ambasadora Mađarske sa legislativnim prioritetima poslaničkog kluba PES-a u narednom periodu i aktuelnom političkom situacijom u zemlji.

- Skupština je za kratko vrijeme uspjela da učini velike korake koji su prije svega od značaja za EU put Crne Gore, a Vlada uživa široku podršku - kazao je Čarapić.

PES prepoznaje, kako je naveo, nedvosmislenu podršku koju Mađarska pruža Crnoj Gori, a Čarapić je iskazao i optimizam da će Crna Gora zatvoriti ključna pregovaračka poglavlja upravo za vrijeme predsjedavanja Mađarske Savjetom EU.

Ambasador Neđeši je pozdravio dosadašnji rad Skupštine i zalaganje Pokreta Evropa sad kada je u pitanju nastavak EU integracija.

- Ohrabruje to što je Crna Gora dobila stabilnu Vladu i upravo politička stabilnost ove vrste ubrzava put Crne Gore ka punopravnom članstvu u EU - kazao je Neđeši.

Čarapić i Neđeši razgovorali su i o ekonomskoj saradnji dvije zemlje, te predstojećim bilateralnim susretima koji će se realizovati na najvećim državnim nivoima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 17:32