Vasilije Čarapić / - Srđan Boljević
09/06/2024 u 14:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Čarapić: Neizvjesno formiranje vlasti u Budvi

Pokret Evropa sad (PES) participiraće u vlasti u Budvi samo ako to bude doprinosilo političkoj stabilnosti, kazao je šef poslaničkog kluba PES-a Vasilije Čarapić navodeći da je formiranje vlasti u tom gradu neizvjesno.

Čarapić je agenciji MINA rekao PES za sada nije učestovovao u pregovorima oko formiranja vlasti u Budvi.

- Izbori u Budvi pokazali su da neće biti lako formirati lokalnu vlast. Izborni rezultat je takav da su se karte izmiješale, ali ne na taj način da omogućavaju političku stabilnost nakon krize, tako da mislim da smo iz jedne krize ušli u drugu - kazao je Čarapić.

On je naveo da će PES u Budvi participirati u vlasti samo ako to bude doprinosilo političkoj stabilnosti “ali trenutna situacija ne obećava”.

Odgovarajući na pitanje koja je od opcija, odnosno koalicija koje su nastala iz bivšeg Demokratskog fronta bliža PES-u, Čarapić je odgovorio da to ljudi koji su vodili kampanju mogu bolje da procijene.

- Iako prirodno je da gravitiramo prema onom ko nam je koalicioni partner, mi sada ne vidimo da ijedna od te dvije strane garantuje neku stabilnost - kazao je Čarapić.

On je rekao da je jako neizvjesno formiranje vlasti.

"Bratske svađe" u Budvi vraćaјu DPS u igru

- I otvoreno to kažem i da je možda izvjesnije ići u nove izbore. Mi ćemo biti konstruktivni ako se nađe model za stabilnost ukoliko ne, ne treba bježati od novih izbora ako su oni potrebni da se na neko drugi način podnijele karte - kazao je Čarapić.

Komentarišući stav dijela javnosti da je nosilac liste PES-a u Budvi Predrag Zenović, koji je i glavni pregovarač Crne Gore sa Evropskom unijom (EU), derogiran kandidaturom na lokalnim nivou, Čarapić je kazao da to nije tačno.

- Mislim da je jako hrabro da se neko ko ima državnu funkciju vrati lokalnoj samoupravi i uradi nešto za svoj grad. Komentari da je derogiran su netačni i maliciozni, jer je to čovjek koji je uradio puno za Crnu Goru - rekao je Čarapić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. jun 2024 12:54