Miloš Čelanović / - SD
29/03/2024 u 13:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Čelanović: Izbor Čađenovića u Odbor direktora CEDIS-a potvrda partitokratije aktuelne vlasti

Generalni sekretar Socijaldemokrata Crne Gore (SD) Miloš Čelanović saopštio je da je Vlada, nakon postavljanja Vladimira Čađenovića na čelo Odbora direktora CEDIS-a, demantovala tvrdnje da će se voditi meritokratskim principima, bez partitokratije.

- Sjajna vijest za energetski sektor! Možda i najbolji kadar Demokrata, najistaknutiji od tri musketara koji nam predvode energetske kompanije zarotiraće mjesto - da neće više biti izvršni direktor, biće u bordu direktora i popeće se stepenik više u procesu odlučivanja i rukovođenja Crnogorskim elektrodistributivnim sistemom, kazao je Čelanović.

Vladimir Čađenović izabran za predsjednika Odbora direktora CEDIS-a

On je kazao da je Čađenović od CEDIS-a napravio debelog gubitaša, a preuzeo tu kompaniju kada je poslovala sa milionski pozitivnim rezultatom i desetinama miliona na računima.

- Da, to je najodgovornija osoba za zapošljavanje 247 novih radnika na mjesečnom nivou (čitaj 3000 godišnje) bez konkursa. Jer Demokrate se bore protiv partijskog zapošljavanja, naveo je Čelanović.

Prema Čelanovićevim riječima Čađenović je prikrio gubitak od 15 miliona i želio ga predstaviti manjim, iako je i to ogroman gubitak, od 11 miliona eura.

- Snašao ga je DRI pa je dobio duplo negativno mišljenje na reviziju finansijskog poslovanja (nije se znalo gdje su par miliona-sitnica), kao i na reviziju poslovanja, rekao je Čelanović.

On je dodao da je Vlada Crne Gore ponovo pokazala odlike partitokratskog upravljanja. 

- Sve čestitke Vladi Crne Gore na izboru novog rukovodstva i na tome što je još jednom pokazala da nema mjesta partitokratiji u ovom sazivu. Živjela meritokratija (ali samo u kampanji), zaključio je Čelanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 20:09