Đeljošaj / -
09/09/2022 u 17:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Đeljošaj: Očekujem da Abazović bude mandatar za sastav nove Vlade

Dritan Abazović je formirao najinkluzivniju Vladu ikada u Crnoj Gori. Manjinske partije su bili ravnopravni partneri u toj Vladi

Bilo je očekivano da oni koji su bez konsultacija, brzopleto i bez analize 'šta sjutra', srušili 43. Vladu Dritana Abazovića, imaju plan B, odnosno drugo rješenje, saopštio je predsjednik Albanske alternative Nik Đeljošaj.

- Upozoravao sam tih dana da je to ishitrena odluka, dugoročno štetnija za naša dešavanja od odluka koje je 43. Vlada donijela za 100 dana. A situacija u našoj državi jasno pokazuje da nije bio razlog rušenja ove Vlade, ono što se bukvalno najviše tih dana potenciralo! Dritan Abazović je formirao najinkluzivniju Vladu ikada u Crnoj Gori. Manjinske partije su bili ravnopravni partneri u toj Vladi, i zastupljeni više nego ikada prije, navodi se u saopštenju Đeljošaja.

Kako je dodao partija na čijem je čelu s pažnjom prati razgovore oko formiranja nove Vlade i sporazum partija koje čine većinu od 41 poslanika.

- Očekujem da Dritan Abazović bude mandatar za sastav nove Vlade. Manjinama bi ova činjenica olakšala poziciju odluke da pregovaramo ali i da budemo dio 44. Vlade Crne Gore, ukoliko su javni pozivi za učestvovanje u novoj Vladi bili iskreni prema manjinama, zaključuje Đeljošaj.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 04:19