Nik Đeljošaj / - SRđAN BOLJEVIć, DAN
20/10/2024 u 13:07 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Đeljošaj u zvaničnoj posjeti Vašingtonu: Sjutra potpisuju Memorandum sa SAD-om

Potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i ministar ekonomskog razvoja Nik Đeljošaj,predvodi delegaciju Crne Gore u zvaničnoj posjeti Vašingtonu.

On će sjutra  u ime Vlade i Države Crne Gore potpisati Memorandum o razumijevanju između Vlade Crne Gore i Vlade Sjedinjenih Američkih Država o ekonomskoj saradnji. Memorandum će u ime Vlade SAD-a potpisati Hose V. Fernandez, podsekretar za ekonomski rast, energetiku i životnu sredinu.

U delagaciji koju predvodi potpredsjednik Gjeloshaj su i ministar energetike Saša Mujović, ministar pomorstva Filip Radulović, ministar javne uprave Marash Dukaj, kao i ministar rudarstva, nafte i gasa Admir Šahmanović.

U susret zvaničnoj posjeti Vašingtonu, potpredsjednik Gjeloshaj je kazao da će potpisivanje Memoranduma o razumijevanju doprinijeti kreiranju jake osnove buduće ekonomske saradnje i realizacije zajedničkih projekata od obostranog interesa. 

Memorandum predstavlja i temelj prozapadnog i evroatlantskog kursa Crne Gore i zaista sam ponosan što sam upravo ja dobio priliku da, slijedeći najbolje američke i demokratske vrijednosti, zapečatim zapadni pravac naše zemlje. 

- Datum 21. oktobar 2024. godine će zauvijek institucionalizovati odnose SAD i Crne Gore u oblasti ekonomije, investicija, projekata, turizma, tehnologije, infrastrukture, kao i potvrditi iskreno partnerstvo i savezništvo između naših zemalja - poručio je potpredsjednik Đeljošaj.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. oktobar 2024 14:26