/ - ДПС
30/10/2021 u 11:02 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

ДПС: Истина боли, али престаните да обмањуjете и лажете

Криjете се иза посjете Урсуле фон дер Лаjен и њено име истурате испред Савjета и Владе, одговорних за борбу против ковида. Њену посjету ИJЗ наводите као доказ Ваше успjешности у контроли пандемиjе, наводе из ДПС-а

Накнадна памет премиjера Кривокапића и његовог кабинета упрегнута jе да се санира штета од нокдауна у коjем се премиjер jуче нашао у парламенту, суочен са чињеницама коjе jе др Jевто Ераковић изнио током Премиjерског сата, пише у саопштењу Демократске партиjе социjалиста Црне Горе.

- Што се грбо роди, вриjеме не исправи.

Кажете како тестирате пет пута више људи него што се тестирало на почетку пандемиjе. Ево, да читава jавност зна - Аустриjа сада тестира 25 пута више него прошле године, Словачка 22 пута, Кипар 17 пута... и тако редом. Сада се више тестира у Црноj Гори jер смо ми обезбиjедили нове апарате за тестирање и у Институту за jавно здравље и у КЦЦГ, а и приватне установе су обезбиjедиле одговараjућу опрему - наводе из ДПС-а.

Поредити броj тестова када реагенса, а ни машина за обраду на свjетском тржишту ниjе било jеднако jе безумно као и поредити туристичке сезоне у 2020. када jе свиjет практично застао и у 2021. када се свиjет отвара.

- Не можете да опростите ригорозне мjере на почетку пандемиjе? Тиме показуjете колико не разумиjете суштину борбе против ковида и колико сте суштински некомпетенти.

Да подсjетимо на Кину коjа jе читаве градове и области држала у карантину? Када се чак и храна људима достављала на кућну адресу, jер jе кретање толико било редуковано. Да подсjетимо да се Кина прва, практично, изборила са епидемиjом и затворила своjе ковид болнице? Све у вриjеме када ниjесу постоjале вакцине - наводи се у саопштењу.

Но, истичу, како очекивати да ово разумиjу неки од актера, сигурни су, наjбизарниjих сцена у кршењу епидемиjских мjера коjима jе планета свjедочила. "Сви знамо на шта мислимо."

- Криjете се иза посjете Урсуле фон дер Лаjен и њено име истурате испред Савjета и Владе, одговорних за борбу против ковида. Њену посjету ИJЗ, учињену да би се промовисала донациjа ЕУ, наводите као доказ Ваше успjешности у контроли пандемиjе - наводе из ДПС-а.

Тако постаjе jасниjе, кажу, зашто jе Црна Гора прва по броjу новообољелих у читавом свиjету. Више од 190 држава, укључуjући наjмногољудниjе, има мање новообољелих него Црна Гора, са 650.000 становника.

- Зато, не треба да полемишете са нама. Обратите се породицама умрлих, породицама оних коjе лиjечите у страћари старе медицинске школе, обратите се СЗО чиjа статистика показуjе да имате наjгори резултат у борби против ковида на читавоj планети.

Ниjесмо Ваш проблем ми, него истина. Вриjеме jе да jоj погледамо у очи. Читава jавност и Ви.

Престаните да манипулишете (лажете). Кажете да jе наш резултат у борби против корона вируса – нула вакцина и нула вакцинисаних. А знате да вакцине 3.12.2020, када смо Вам предали власт ниjесу биле у употреби. Нигдjе у свиjету - наводи ДПС у саопштењу.

Прегледи и процедуре су љекара и медицинског особља, а не ваши

Тврдите да сте морали да надокнадите наше заостале прегледе у КЦЦГ. Прегледи и процедуре ниjесу ни Ваши, ни наши, него љекара и медицинског особља коjи су их обављали. А коjим темпом свjедоче и медиjске обjаве. Лако их jе пронаћи – ко хоће истину, наводе из ДПС-а.

- Сви пациjенти коjи током марта и априла ниjесу били прегледани обавили су то до краjа jуна, опет напорима запослених у КЦЦГ. Jош jедан доказ о квалитету ваших "истина".

Кажете како се Црна Гора лавовски бори против ковида. Према званичноj глобалноj статистици Црна Гора прва jе на свиjету према броjу обољелих (на милион становника). Пета jе према броjу умрлих (на милион становника). Дакле, боре се здравствени радници, Ви се не борите лавовски, него лажете у лавовским порциjама.

Напомињу да је Маргарет Кинан (91) прва вакцинисана особа на планети. То се догодило у Великоj Британиjи 8.12.2020.

- Таква Вам jе свака истина. Говорите о потпуноj откључаности КЦЦГ од када сте дошли на власт. Саопштите нам и колико jе здравствених радника и пациjената такву Вашу откључаност платило животом. То што радите ниjе откључаност него безумност, коjу људи плаћаjу животима.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 18:55