JAKOV MILATOVIĆ / - JAKOV MILATOVIĆ
02/09/2023 u 14:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

DPS: Podnijeli smo krivičnu prijavu protiv Milatovića, tužilaštvo da ga sasluša u svojstvu osumnjičenog

Milatović je kao službeno lice – ministar u Vladi Crne Gore, propustio da prijavi krivična djela sa elementima sticanja protivpravne imovinske koristi za koje je saznao u vršenju svoje dužnosti, o čemu je javnost obavijestio dana 30. avgusta 2023., navode iz DPS-a

Na osnovu člana 255 stav 1 Zakonika o krivičnom postupku Crne Gore, a istovremeno cijeneći da postoji osnov sumnje, Demokratska partija socijalista Crne Gore podnijela je danas krivičnu prijavu protiv Jakova Milatovića, predsjednika Crne Gore, saopšteno je iz te partije.

- Milatović je kao službeno lice – ministar u Vladi Crne Gore, propustio da prijavi krivična djela sa elementima sticanja protivpravne imovinske koristi za koje je saznao u vršenju svoje dužnosti, o čemu je javnost obavijestio dana 30. avgusta 2023. godine gostujući u emisiji RTCG, navode u saopštenju.

image

Krivična prijava

- DPS
image

Krivična prijava

- DPS

Kako dodaju, tom prilikom je odgovarajući na pitanje novinarke koje je sadržalo navode: ”… nijesu ispunjena očekivanja, ljudi kritikuju i dalje partijsko zapošljavanje i kadriranje po rođačkim vezama, ljude koji ne ispunjavaju kriterijume, itd…” izjavio: ”Zamislite onda Vi nakon svega, a sve je tačno. Sve je to tačno… Ja želim da se proces tkz. partijskog zapošljavanja svede na neki pristojan minimum…”. 

- Ovim je Milatović potvrdio da je svjesno propustio da nadležne organe obavijesti da su učinjena krivična djela od strane drugih službenih lica, iako je kao ministar u Vladi Crne Gore bio u obavezi da to učini. Milatović je svojom izjavom potvrdio da je svjedočio krivičnim djelima koje nije prijavljivao, nego sada naknadno konstatuje kako su ona počinjena. U krivičnoj prijavi se navodi da je on takvim činjenjem umišljajno omogućio izvršiocima tih djela da ostanu van domašaja organa gonjena – čime je izvršio krivično djelo neprijavljivanje krivičnog djela i učinioca iz člana 386. stav 2 Krivičnog zakonika Crne Gore, saopšteno je iz DPS-a.

Kao podnosioci ove prijave, predložili su da Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici provede radnje iz svoje nadležnosti u pravcu utvrđivanja materijalne istine.

- Takođe, u prijavi smo predložili da se u svojstvu osumnjičenog sasluša Jakov Milatović, predsjednik Crne Gore, kako bi se izjasnio ko su lica koja su izvršila krivična djela u vršenju svojih funkcija, i time omogućila nezakonita zapošljavanja trećih lica. Podsjećamo da je i sam Milatović u svojim javnim nastupima podsticao javna zapošljavanja, i da je 20.04.2023. godine javno izjavio: “Nije realno očekivati nakon 30 godina vlasti u Podgorici da promijenite samo četiri čovjeka u Glavnom gradu, promijeniće se mnogi, biće partijskih zapošljavanja”, što su mnogi mediji prenijeli, saopšteno je iz DPS-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 08:25