Демократска партија социјалиста / - ДПС
03/05/2022 u 09:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДПС Пријестонице: Да се Мандић питао пријестоница Црне Горе био би Београд а не Цетиње

Шта друго очекивати од политичких првака који у циљу служења интересима туђих држава увијек се изнова дрзну да ударе на бит и слободарски дух Црне Горе, на наше Цетиње, казали су из ДПС-а Цетиње

Изјава Андрије Мандића да "Цетиње више не заслужује да буде пријестоница", одраз је извитопереног разума оних који би да мијењају дух и биће Црне Горе. Уосталом, да се Мандић икад питао, као што није и неће, пријестоница не би ни била у Црној Гори, већ сјеверније и звала би се Београд, саопштили су из ДПС-а Пријестонице.

- Недавно је и портпарол Мандићеве странке Марко Ковачевић јавно говорио о поновном уједињењу Црне Горе са Србијом и тиме на директан начин призивао нови губитак државности државе у којој је рођен и чијим се дијелом нажалост не осјећа - навели су из ДПС-а.

Али шта друго очекивати од политичких првака који у циљу служења интересима туђих држава увијек се изнова дрзну да ударе на бит и слободарски дух Црне Горе, на наше Цетиње, додају у саопштењу.

- Међутим, онако како су то чинили наши преци, онако тако смо то радили ми свих ових 30 година, онако како смо и 5. септембра прошле године стали у одбрану наше Пријестонице, тако ћемо и убудуће бранити темеље наше државе и нећемо дозволити сљедбеницима политике 1918. године да га икад више сломе - истучу из ДПС-а Пријестонице.

А Мандића, Ковачевића и остале њихове дружбенике, представнике великосрпске политике, позивамо да дођу на Цетиње ако им баста да па нам укину статус Пријестонице, поручују у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 13:28