/ ilustracija foto: lazar ružić
19/08/2023 u 18:42 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

DPS: Srbija nastavlja miješanje u unutrašnja pitanja Crne Gore i priziva rat u regionu

Crnu Goru ima ko da brani, jer naši građani kako god se nacionalno izjašnjavali, nikada neće prihvatiti diktate sa strane, navode iz DPS-a

Iz Demokratske partije socijalista navode da izjava ministra odbrane Srbije Miloša Vučevića "kojom se poziva na makedonski model – a priziva ukrajinski scenario za Crnu Goru sramotna je i nedopustiva, utoliko više jer dolazi iz vrha zvanične vlasti u Beogradu".

- Izjavom Vučevića samo je nastavljena agresivna nacionalistička kampanja na čijoj je Crna Gora meti intenzivnije posljednjih nekoliko godina uz jednu značajnu promjenu – za izlive nacionalistički gluparija ranije su bili zaduženi marginalci poput Rakovića i Antića a danas ovaj narativ preuzimaju i najviši državni zvaničnici kao Vučević koji je ujedno i predsjednik vladajuće Srpske napredne stranke. Na ovaj način Srbija nastavlja da se miješa u unutrašnja pitanja u Crnoj Gori, sugerišući pritom da su Srbi u našoj zemlji samo oni koji su na njihovom platnom spisku – poput lidera Demokratskog fronta. Vjeruju očito da im daje za pravo to što su na ključnim državnim funkcijama njihove marionete Milatović i Abazović da tretiraju Crnu Goru kao svoju privatnu prćiju, pa bi htjeli da je pretvore u državu nacionalnih zajednica, poput drugih u okruženju koji su prošli ratne strahote- ističu iz DPS-a.

Kako navode, "zaboravljaju kad je Crna Gora u pitanju da to niko nikada tokom hiljadugodišnje istorije nije uspio – pa neće ni oni uprkos tome što su svi resursi upregnuti da se naša država destabilizije".

Ističu da Crnu Goru ima ko da brani.

- Jer naši građani – kako god se nacionalno izjašnjavali, nikada neće prihvatiti diktate sa strane. Demokratska partija socijalista bila je i ostaće tvrd orah za sve nacionalističke planove Beograda i iz vlasti i opozicije jednako ćemo braniti – i odbraniti, državne interese Crne Gore- saopšteno je iz DPS-a.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 14:30