фото илустрација / - фото илустрација
18/01/2022 u 15:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

ДПС Тиват: Ближи се епилог вишемјесечне кризе власти у Тивту

Према њиховим ријечима, коалиција на власти покушава да “разним политичким манипулацијама” да грађанима створи слику да они “нису кривац за политичку ситуацију у Тивту”

Скупштина општине Тиват, по препоруци Министарства јавне управе, дигиталног друштва и медија, треба да закаже сједницу Скупштине општине најкасније до 29.01.2022. године – стоји у одговору који је Општински одбор ДПС Тиват добио на допис упућен овом Министарству 29.12.2021. године. Надлежно министарство наводи да је Скупштини општине Тиват доставило налаз Управног надзора од 29. децембра прошле године, у којем између осталог упозорава „да уколико се сједница не одржи у предложеном року од 30 дана, овај орган ће обавијестити Владу Црне Горе о стању у општини Тиват”, саопштено је из Општинског одбора ДПС Тиват.

“Надлежно министарство наводи да је Скупштини општине Тиват доставило налаз Управног надзора бр. 05-019/21-5434/2 од 29.12.2021. године, у којем између осталог упозорава „да уколико се сједница не одржи у предложеном року од 30 дана, овај орган ће обавијестити Владу Црне Горе о стању у општини Тиват ради предузимања мјера прописаних чланом 185 Закона о локалној самоуправи“. Такође, у одговору се наводи да ће министарство „обавијестити Владу Црне Горе о стању у општини Тиват ради предузимања мјера прописаних чланом 185 Закона о локалној самоуправи“”, наводе из тиватског ДПС-а.

Подсјећају да је у члану 185 прецизирано да “уколико у наведеном року СО Тиват не успостави обављање својих функција, односно не изврши законом утврђене обавезе, Влада ће, на предлог министарства, распустити Скупштину”.

““Министарство ће, у смислу мониторинга над примјеном закона, пратити поступање СО Тиват у односу на налаз, које поступање/непоступање ће одредити да ли ће овај орган информисати Владу Црне Горе о стању у СО Тиват, и истој предложити њено распуштање“, наводе из министарства у одговору на допис ОО ДПС Тиват. Ми у ДПС-у Тиват сматрамо да је о овом упозорењу министарства скупштинска служба требала да упозна одборничке клубове али и ширу јавност”, истичу у ДПС-у.

Према њиховим ријечима, коалиција на власти покушава да “разним политичким манипулацијама” да грађанима створи слику да они “нису кривац за политичку ситуацију у Тивту”.

“У претходним мјесецима коалиција на власти због проблема нефункционисања Скупштине општине покушава да користи овај својеврсни вакуум како би разним политичким манипулацијама код грађана створили слику да кривац за политичку ситуацију у Тивту није коалиција која је на власти и која је изгубила подршку, већ опозиција на челу са ДПС-ом, који је узгред и даље главна преокупација њиховог дјеловања. Идентично је и са Одлуком о привременом финансирању, коју је донио предсједник Општине, с обзиром да буџет није усвојен, а што се користи да се грађанима поручи да ће доћи до блокаде функционисања буџетских корисника, што је неистинита конструкција која упућује да је коалиција на власт, дефакто, отпочела изборну кампању у Тивту”, казали су из тиватског ДПС-а.

ДПС Тиват очекује да ће постојећа општинска власт која је, како кажу, изгубила подршку, прихватити реалност политичког тренутка и дјеловати на начин, који ће, додају, сходно закону, упућивати на скоро и неминовно разрјешавање постојеће ситуације.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 08:31