/ - фото: ДПС
01/05/2022 u 12:11 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДПС: Захтијевамо утврђивање аутентичности снимака о догађајима на Цетињу

Овим се указује да су криминалне групе биле укључене у догађаје око устоличења на Цетињу, те да се у мисији “понижавања наше државе” са разних адреса у Црној Гори и ван ње у битној мјери утицало на одлуке и руковођење самом акцијом, наводи се у саопштењу

Снимци који су постали вирални на друштвеним мрежама и у медијима, а на којима се наводно чује глас команданта Противтерористичке јединице Управе полиције Петра Кнежевића, уколико су заиста тачни, још једна су потврда хаоса који је у ноћи између 4. и 5. сепрембра владао у безбједносном сектору Црне Горе, саопштили су из Комисије за одбрану и безбједност ДПС Црне Горе.

- Овим се указује да су криминалне групе биле укључене у догађаје око устоличења на Цетињу прошле године, те да се у мисији “понижавања наше државе” са разних адреса у Црној Гори и ван ње у битној мјери утицало на одлуке и руковођење самом акцијом.

Осим тога наратив и квалификативи на снимцима у којима Кнежевић Цетињане и све друге грађане који су мирним протестом бранили вриједности грађанске и мултиетничке Црне Горе, назива "багром", потврђују нашу тезу да смо тог дана бранили државно достојанство - наводи се у саопштењу ДПС-а.

Демократска партија социјалиста од надлежних државних органа захтијева хитну истрагу, како утврђивање аутентичности снимака, тако и спровођење истраге о наводима из њих самих.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 10:34