Stefan Đukić  / FOTO: A PLUS ME- STEFAN ĐUKIć.
20/08/2024 u 22:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Đukić: PES se osipa, nije izgrađen na dobrim temeljima

Pokret Evropa sad nije izgrađen na dobrim temeljima i zato se dešava da svako malo neko iz tog pokreta izađe, smatra politički analitičar Stefan Đukić.

- Prvo smo imali Jevrosimu Pejović i Radinku Ćinćur, zatim Jakova Milatovića i Andreja Milovića, a sada i direktora Čistoće Denisa Hota. PES se osipa, ali mislim da to nije strašno-ocijenio je Đukić.

Đukić smatra da je evidentno da se PES osipa, a nastao je kad su svi prepoznali “dobar politički momenat kad su takoreći istjerani iz Vlade”.

- Ipak, nisu razmišljali strateški kako će funkcionisati za pet, deset ili 15 godina. To i jeste problem naših političara: razmišljaju taktički, ali ne i strateški- ocijenio je Đukić, gostujući u emisiji “Klub Aplus”.

Đukić smatra da predsjednik Crne Gore Jakov Milatović ulaskom u izborne vode nije iznevjerio očekivanja.

- UCrnoj Gori do sad ne postoji partija koja je u potpunosti ispunila svoja očekivanja- primjećuje Đukić.

(VIDEO) Spajić se u srijedu obraća javnosti

Osvrnuvši se na izmjene Zakona o obrazovanju, Đukić tvrdi da je parlamentarna većina izvela čistu partitokratsku stvar.

- Milatović iz svega ovoga izlazi kao pobjednik, jer će poslanici zakon ponovo izglasati na sjednici. A taj isti zakon prije više od deceniju predlagao je bovši ministar prosvjete Slavoljub Stijepović. Po tome, svaka škola je znala iz koje partije im dolazi direktor škole- ukazao je Đukić.

Prema njegovim riječima, poslanici izglasavaju zakone bez javne rasprave, parlament zakazuje maratonske sjednice koje traju u nedogled, a građani od toga nemaju ništa.

- Građanima niko nije objasnio šta je u biti program Evropa sad 2, već se priča svodi na to: mi smo vaši spasioci- kazao je on.

Komentarišući rekonstrukciju Vlade, Đukić kaže da “nije bio problem što su ušle tolike stranke u Vladu, već što ima puno ministarskih mjesta i državnih sekretara”.

- Naši poslanici u parlamentu baštine monolog. Oni pričaju sa nekim svojim zamišljenim likom u ogledalu. Pričaju sami za sebe, a prostora za dijalog nema mnogo- primijetio je Đukić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. septembar 2024 00:32