Đurašković primio delegaciju Grupe prijateljstva Nacionalnog savjeta Austrije / - FOTO: PRIJESTONICA CETINJE
14/06/2024 u 12:25 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Đurašković sa Kolnerom: Crna Gora najambicioznija zemlja na Balkanu kada su u pitanju evropske integracije

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković razgovarao je danas sa delegacijom Grupe prijateljstva Nacionalnog savjeta Austrije sa Crnom Gorom. Na sastanku je istaknuta važnost kontinuiranog dijaloga i saradnje između Crne Gore i Austrije.

Takođe, kako je saopšteno iz Prijestonice, naglašeno je da susreti poput ovoga doprinose boljem razumijevanju i jačanju prijateljskih veza između dvije zemlje.

Đurašković je iskazao zadovoljstvo zbog prijema delegacije i upoznao ih sa bogatim kulturnim nasljeđem Cetinja, naglasivši njegovu posebnost kao istorijskog, kulturnog i duhovnog centra Crne Gore.

- Pored kulturno-istorijskog aspekta, on je gostima predstavio aktuelne infrastrukturne projekte na Cetinju, uključujući projekte izgradnje hotela „Lokanda“ i nastavka izgradnje žičare „Kotor-Lovćen-Cetinje“, kao i njihov značaj za valorizaciju potencijala Prijestonice i ekonomski razvoj grada - dodaje se u saopštenju.

Predsjednik Grupe prijateljstva Nacionalnog savjeta Austrije sa Crnom Gorom Maksimilijan Kolner zahvalio se gradonačelniku na organizovanom susretu i pohvalio napore lokalne uprave u pravcu razvoja održivog turizma i očuvanja bogate kulturne baštine Cetinja.

Dodao je da je Crna Gora najambicioznija zemlja na Balkanu kada su u pitanju evropske integracije, te da joj Austrija na tom putu pruža snažnu podršku.

Sastanak je zaključen uz obostranu želju za nastavkom uspješne saradnje i realizacijom projekata koji će dodatno osnažiti veze između Crne Gore i Austrije na obostrano zadovoljstvo i korist.

Sastanku je prisustvovao i ambasador Austrije u Crnoj Gori Karl Michael Müller, a u sastavu delegacije Nacionalnog savjeta Austrije bili su predsjednik Grupe prijateljstva Maximilian Köllner, članovi Josef Hechenberger, Katharina Kucharovits i Maximilian Linder, zamjenik šefice Odjeljenja za međunarodne odnose Lukas Mussi i saradnica predsjednika Köllnera Hannah Grandits.

Đurašković i Ramčilović: Istorijska povezanost i bratimljenje kao temelj buduće saradnje

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. jun 2024 20:12