/ ESKOBAR - FOTO: VLADA CG
22/09/2023 u 08:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Eskobar: Milatović ostavio pozitivan utisak, Crna Gora dobar kandidat za članstvo u EU

Sa Crnom Gorom imam veoma bliske odnose, poručio je Eskobar

Izaslanik Sjedinjenih Američkih Država za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar kazao je da, kada je riječ o Crnoj Gori i formiranju buduće vlade, da trenutno sa Crnom Gorom ima veoma bliske odnose.

- Crna Gora se pokazala ne samo kao pouzdan saveznik u NATO-u, već i kao dobra država kandidat za članstvo u Evropskoj uniji. Izuzetno smo uzbuđeni zbog nivoa partnerstva koji očekujemo sa novim predsjednikom i novim premijerom- kazao je Eskobar piše Radio Slobodna Evropa.

Rekao je da je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović dobro primljen u Njujorku i ostavio je veoma pozitivan utisak na sve sa kojima je komunicirao iz američke vlade.

- I svi smo se u svakoj izjavi, u svakom saopštenju složili da je trenutno najveći izazov za evropsku bezbjednost ničim izazvana agresija na Ukrajinu. I juč na radnom doručku A5 grupe izdali smo deklaraciju o potrebi da se podrži Ukrajina protiv ruske agresije. Tako da u kontekstu svega ovoga, mislim da svi naši balkanski sagovornici, svi naši crnogorski sagovornici shvataju da sada nije vrijeme da se Rusiji daje platforma za mešanje na Zapadnom Balkanu- istakao je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 15:34