Ursula fon der Lajen / - SHUTTERSTOCK
31/10/2023 u 06:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Fon der Lajen danas sa predsjednikom i premijerom

Susret Milatovića sa Fon der Lajen prilika je za razgovor o politici proširenja EU, kao i o unapređenju saradnje sa Unijom, saopšteno je ranije iz službe za informisanje predsjednika

Predsjednica Evropske komisije (EK) Ursula fon der Lajen razgovaraća danas u Podgorici sa predsjednikom države Jakovom Milatovićem i predsjednikom Vlade koji u tom trenutku bude na funkciji.

Milatović je sinoć priredio svečanu večeru u čast Fon der Lajen koja u Crnoj Gori boravi u okviru regionalne posjete Zapadnom Balkanu.

Kako je najavljeno, nakon sastanka biće održana zajednička konferencija za novinare Fon der Lajen i Milatovića.

- U deset sati i 15 minuta, u Vili Gorica, planiran je susret Fon der Lajen sa predsjednikom Vlade koji u tom trenutku bude na funkciji, kaže se u saopštenju.

Navodi se da će, nakon sastanka, Fon der Lajen posjetiti elektroprenosni objekat u Podgorici, koji je dio Transbalkanskog koridora za prenos električne energije, koji kofinansira Evropska unija (EU).

Iz službe za informisanje predsjednika ranije je saopšteno da je susret Milatovića sa Fon der Lajen prilika za razgovor o politici proširenja EU, kao i o unapređenju saradnje sa Unijom.

Milatović će, kako se navodi, sa Fon der Lajen razgovarati i o “Zajedničkoj platformi za Crnu Goru u EU!“, inicijativi čiji je cilj postizanje snažnog političkog konsenzusa oko ubrzanja evropskog puta Crne Gore.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 14:42