Šabović / -FOTO: ARHIVA
27/01/2023 u 12:24 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Funkcioner SDP-a ironičan: Dritana lansirajte iz Šavnika u svemir, no će nam ga odmah vratiti u CG

Abazović ima taj talenat da sve pretvori u cirkus, kaže Šabović

Član glavnog odbora SDP-a Mirza Šabović kazao je da, bez želje da umanji značaj i rad mladih inovatora i njihov projekat ''Luča'', ne može ostati nijem na, kako je rekao, parodijske najave premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića koji ima taj talenat da sve pretvori u cirkus.

Njegova najava o svemirskom programu u ovakvoj političko-društvenoj situaciji za koju je on direktni krivac je zaista nešto u ravni stand up komedije, ističe Šabović.

- Pozdravljam najavu premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića da Crna Gora pokreće svemirski program to je odlična ideja ali isto tako možda i dobra prilika za njega da svoju 'progresivnu' i vrlo 'uspješnu' političku misiju nastavi na nekom drugom sunčevom sistemu. Njega bi trebalo što prije 'ispaliti' , odnosno nekakvim svemirskim brodom lansirati u svemir i to među prvim astronautima ako ne i prvog, pripada mu po funkciji a i ako je neko zaslužio on je. Pogledajte samo kako je pomirio Crnu Goru, izgradio institucije, kako je brilijantno zaustavio šverc cigareta, kako je ugušio nacionalističke vatre i korupciju, kako je popravio međunarodni ugled Crne Gore i evo nas je doveo na korak do Evrpske unije, ako neko zaslužuje da zabode zastavicu na nekoj planeti daleko od naše to je on - navodi Šabović.

SDP će predložiti da se Abazovićevo lansiranje u svemirska prostranstva odnsosno njegovo putešestvija simbolično sprovede iz Šavnika, kaže Šabović.

- Ukoliko dođe do glasanja u parlamentu Crne Gore po ovom pitanju Abazović može da računa na punu podršku SDP-a, a pomoći ćemo i finansijski da se lansiranje Abazovićevo na Marsu ili nekoj drugoj planeti po njegovom izboru realizuje u što kraćem roku. Ali zašto tu stati, parlamentarna većina (ako je uopšte više i ima) od 41. poslanika trebala bi na nekom vandrednom zasijedanju da predloži i izglasa Abazovića kao prvog ambasadora Crne Gore u Galaktičkoj federaciji (za one koji ne znaju šta je to, Jovanka Jolić je adresa) nego se plašim da bi nam ga i iz svemira brzo vratili nazad u Crnu Goru- zaključuje Šabović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 19:25