Glavni odbor SNP / GLAVNI ODBOR SOCIJALISTICKE NARODNE PARTIJE,SNP - LAZAR RUZIC
17/06/2022 u 09:16 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

ГО СНП-а у уторак о одговору на искључивање у Беранама - могуће рушење власти у Никшићу и Мојковцу

ДФ и Демократе прекинуле су политчку сарадњу са СНП-ом револтирани одлуком СНП-а да уђе у мањинску владу премијера Дритана Абазовића уз подршку Демократске партије социјалиста(ДПС) Мила Ђукановића

Главни одбор Социјалистичке народне партије(СНП) изјасниће се у уторак о политичком одговору Демократском фронту(ДФ) и Демократској Црној Гори на одлуку да искључе СНП из власти у Беранама.

Предсједништво СНП-а одлучило је да сједница ГО симболично буде одржана у Беранама.

ДФ и Демократе прекинуле су политчку сарадњу са СНП-ом револтирани одлуком СНП-а да уђе у мањинску владу премијера Дритана Абазовића уз подршку Демократске партије социјалиста(ДПС) Мила Ђукановића .

СНП је тим чином прекинула политичку борбу против вишеценијске владавине ДПС-а која је имала погубан утицај на Црну Гору и помогла ДПС-у да се врати на власт после пораза на августовским изборима 2020. године, сматрају ДФ и Демократе.

У врху СНП-а разматрају могућност реципроцитета након избацивања СНП-а из власти у Беранама. Озбиљно се разматра могућност рушења власти у Никшићу и Мојковцу гдје је СНП преварена за потпредсједничко мјесто, кажу у СНП-у.

Носилац листе коалиције Демократског фронта „За будућност Берана“ и досадашњи директор предузећа Водовод и канализација Вуко Тодоровић изабран је у четвртак за новог предсједника Општине Беране.

СНП, након седам година управљања Беранама, више не учествује у власти у том граду. За Тодоровића је гласало 19 одборника нове већине из редова Демократског фронта, Демократске Црне Горе, покрета „Беране сад“, Праве и Уједињене Црне Горе. Против су били одборници Социјалистичке народне партије и коалиције окупљене око Демократске партије социјалиста.

Сједницом је руководио предсједник Скупштине општине Новица Обрадовић, који је 7. јуна на конститутивној сједници СО Беране изабран за челника локалног парламента.

Након преговора, који су трајали нешто више од два мјесеца, већину су формирали ДФ, Демократе, Права, Уједињена Црна Гора и покрет „Беране сад“.

Од 2014. године странка Владимира Јоковића вршила је власт у Беранама са Демократским фронтом, односно Новом српском демократијом, а 2018. у владајућој коалицији им се, са свега четири мандата, придружила и Демократска Црна Гора Алексе Бечића.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 10:43