СА САСТАНКА / - ФОТО: МКИ
17/06/2022 u 13:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ибрахимовић-Чавушоглу: ЦГ представља интересантну инвестициону дестинацију

а нас је веома важно да пријатељска држава са тако снажном и потентном економијом каква је Турска има интересовање за улагање у текуће и планиране капиталне пројекте у Црној Гори, казао је Ибрахимовић

Потпредсједник Владе за регионални развој и министар капиталних инвестиција Ервин Ибрахимовић одржао је, током Преспа Форум Дијалога у Охриду, билатерални састанак са Министром вањских послова Републике Турске Мевлутом Чаушоглуом.

Након размјене мишљења и ставова о актуелним геополитичким и регионалним питањима, фокус разговора био је на потенцијалима за даље унапредјење сарадње двије државе кроз инвестирање у пројекте на пољу обновљиве енергије, путне и жељезничке инфраструктуре, као и у области ваздушног саобраћаја.

- Црна Гора на Републику Турску гледа као на пријатељску земљу са којом нас додатно везује партнерство у НАТО савезу. За нас је веома важно да пријатељска држава са тако снажном и потентном економијом каква је Турска има интересовање за улагање у текуће и планиране капиталне пројекте у Црној Гори. Наша сарадња је и сада на завидном нивоу, али њени потенцијали су далеко већи и ја вјерујем да ћемо у наредном периоду наћи заједнички интерес да се турска привреда снажније укључи у пројекте у области обновљиве енергије и саобраћајне инфраструктуре у Црној Гори - казао је приликом сусрета Ибрахимовић.

Он је додао да је неопходно што прије наћи модел да се турски инвеститори информишу о инвестиционим потенцијалима Црне Горе.

Министар вањских послова Републике Турске Мевлут Чаушоглу, истакао је дугу историју добрих међудржавних односа двије државе и исказао заинтересованост да се турски инвеститори снажније укључе у пројекте зелене енергије и саобраћајне инфраструктуре у Црној Гори и друге пројекте за које буде било интересовања.

-  Црна Гора као чланица НАТО – а и држава која је на прагу уласка у ЕУ са снажним инвестиционим потенцијалом представља интересантну инвестициону дестинацију за турске инвеститоре. Инвестициони потенцијал Црне Горе и економска снага и искуство у области зелене енергије и саобраћајне инфраструктуре Републике Турске представљају снажан потенцијал за даље јачање наших економских и пријатељских односа - казао је министар вањских послова.

Министар вањских послова Републике Турске честитао је министру Ибрахимовићу именовање на функцију потпредсједника Владе и министра капиталних инвестиција и пожелио му пуно успјеха у раду.

Саговорници су се сагласили да учине напоре на даљем јачању економске, политичке и сваке друге сарадње.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. septembar 2024 14:30