Сонгул Озан и Ервин Ибрахимовић / - Министарство
17/05/2022 u 13:44 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ибрахимовић – Озан: Унаприједити традиционално добру сарадњу

Турска је међу првим пријатељским земљама која је пружила подршку у виду медицинске опреме Црној Гори, на почекту пандемије изазване ковид 19, казао је Ибрахимовић

Потпредсједник Владе за регионални развој и министар капиталних инвестиција мр Ервин Ибрахимовић разговарао је данас, током првог сусрета, са амбасадорком Републике Турске Сонгул Озан у Црној Гори.

На почетку сусрета амбасадорка је упутила честитке поводом именовања на једну од најважнијих функција у Влади, имајући у виду величину ресора и области у надлежности министарства капиталних инвестиција. Изражена су очекивања да ће се традиционално добра сарадња интензивирати у наредном периоду.

„Имамо пуно разлога за обострано задовољство досадашњом сарадњом двије државе, али осјећам и додатну обавезу да овако добре односе унаприједимо и нађемо моделе за побољшање билатералних односа“, поручио је Ибрахимовић на почетку разговора.

„Турска је међу првим пријатељским земљама која је пружила подршку у виду медицинске опреме Црној Гори, на почекту пандемије изазване ковид 19, такође имамо развијену сарадњу са ТИКА агенцијом и заиста сматрам да има простора да даље развијемо пројекте у разним областима“, додао је потпредсједник Владе за регионални развој.

Данашњи сусрет био је прилика да се разговара о потенцијалним капиталним пројектима, будући да су турске компаније и до сада изражавале своју заинтересованост за учешће у реализацији, са посебним освртом на изградњу аутопута, али и унапређењу и модернизацији црногорских ваздушних лука.

Будући да је развој сјеверне регије један од приоритета рада ове владе, Потпредсједник Ибрахимовић је констатовао да пуштањем у саобраћај прве дионице аутопута од Подгорице до Колашина шаљемо јасну поруку грађанима сјевера да стварамо предуслове за развијање привреде, а самим тим и за бољи квалитет живота.

На крају сусрета договорено је интезивирање сарадње међу институцијама двије државе, као и могућност сурета  ресорних министара Турске и Црне Горе, како би разматрали и конкретне пројекте на којима би могли радити у будућем периоду. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 04:32