Зоран Миљанић и Сонгул Озан / - фото: Влада Црне Горе
07/06/2022 u 09:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Миљанић-Озан: Од сузбијања корупције зависи будућност Црне Горе

Амбасадорка Озан изразила је подршку одлучности 43. Владе Црне Горе на пољу сузбојања корупције и казала је да су турски инвеститори спремни за улагања у Црној Гори, посебно када је ријеч о одрживим енергентским пројектима, саобраћајуи туризму

Министар Зоран Миљанић и амбасадорка Турске у Црној Гори Сонгул Озан сагласили су се да је јачање регионалне безбједности услов за развој економије и привредну сарадњу између двије земље.

Министар Миљанић информисао је амбасадорку о будућим потезима Владе, који се односе на сузбијање корупције, посебно када је ријеч о изради Националне стратегије и конституисању Националног савјета за борбу против корупције.

“Од сузбијања корупције на свим нивоима зависе стране инвестиције али и цјелокупна будућност овог друштва”, оцијенио је Миљанић, додајући да је Стратегија први доцумент те врсте којим ће акценат бити стављен на сарадњу институција и стварање усклађених прописа који ће диовести до ефикасног сузбијања корупције на свим нивоима.

Он је казао и да ће у Национални савјет за борбу против корупције, поред представника кључних институција, ући и представници НВО сектора и привреде.

Амбасадорка Озан изразила је подршку одлучности 43. Владе Црне Горе на пољу сузбојања корупције и казала је да су турски инвеститори спремни за улагања у Црној Гори, посебно када је ријеч о одрживим енергентским пројектима, саобраћајуи туризму.

Она је истакла да су грађани Турске који воде поријекло из Црне Горе важан мост сарадње између држава и истакла да су многи од њих на високим позицијама у турској извршној власти и општинама, додајући да очекује да ће конкретна сарадња двије земље бити све интензивнија.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 19:03